Μενού
  • Α-
  • Α+

Ήταν ο πιο αναγνωρίσιμος κινηματογραφικός Σούπερμαν. Ήταν 10 Οκτωβρίου του 2004 όταν έφυγε από τη ζωή, αν και (κινηματογραφικός) υπερήρωας ο Κρίστοφερ Ριβ.

Διαβάστε επίσης: Christopher Reeve: Η Google τιμά με το doodle της τον «Superman» - Τον ακτιβιστή που πέθανε νωρίς

Ο Κρίστοφερ Ριβ (Christopher D'Olier Reeve) είχε γεννηθεί το 1952. Ήταν Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός, σκηνοθέτης κινηματογραφικών ταινιών, ακτιβιστής και συγγραφέας. Ο υπερήρωας Superman είχε δημιουργηθεί το 1938 από τους Jerry Siegel και Joe Shuster. Το ντεμπούτο του Σούπερμαν έξω από το χαρτί των κόμικ έγινε από μια σειρά κινουμένων σχεδίων το 1941 και συνέχισε την καριέρα του στην τηλεοπτική σειρά  Superman and the Mole Men που προβλήθηκε από το 1952 έως το 1958.

Ένας άλλος μοιραίος Σούπερμαν

Πρωταγωνιστής εκείνης της εκδοχής του Σούπερμαν ήταν ο αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Ριβς, που πέθανε σε ηλικία μόλις 45 χρονών από πυροβολισμό. Πολλοί είπαν «αυτοκτονία», αλλά αρκετοί μίλησαν για φόνο. Η ουσία είναι ότι ο πρώτος Σούπερμαν με σάρκα και οστά πέθανε άδοξα και νέος! Και ο δεύτερος Σούπερμαν όμως δεν είχε καλύτερη τύχη. 

Σημειώστε της μοίρας τα παιχνίδια: Το επώνυμο του πρώτου Σούπερμαν ήταν Ριβ και του δεύτερου Ριβς. Ένα «S» ήταν η διαφορά τους: Το «S», το λογότυπο του Superman !

https://www.youtube.com/watch?v=wOkb8pxtTfk

Να μην ξεχάσουμε τον Κερκ Άλιν που ήταν ο πρώτος που ενσάρκωσε τον Σούπερμαν στην οθόνης, πρωταγωνιστώντας σε τρία κινηματογραφικά σίριαλ την περίοδο 1948-1950. Ο Άλιν δεν κατάφερε να κάνει καριέρα στο σινεμά, γιατί ουδείς ήθελε να τον δει σε άλλο ρόλο εκτός του Σούπερμαν! Ο Άλιν πέθανε ξεχασμένος.

Ο πιο εμβληματικός Σούπερμαν 

Ο Κρίστοφερ Ριβ πρωταγωνίστησε ως Σούπερμαν στην ομώνυμη ταινία του 1978 πλάι σε κολοσσούς όπως οι Μάρλον Μπράντο, Τζιν Χάκμαν, Γκλεν Φορντ, Τρέβορ Χάουαρντ, Τέρενς Σταμπ και Μαρία Σελ. Όλοι οι… Σούπερ του Χόλιγουντ σε μια ταινία.

Α, και σενάριο γραμμένο από τον συγγραφέα του «Νονού» Μάριο Πούζο! Ήταν η πιο ακριβή ταινία που είχε γίνει μέχρι τότε με προϋπολογισμό 55 εκατομμύρια δολάρια! Τα έσοδά που έφερε στα ταμεία ήταν πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια και ήταν η δεύτερη εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς.

Το «Σούπερμαν 2» με Κρίστοφερ Ριβ ξανά και Μάριο Πούζο στο σενάριο και Τζιν Χάκμαν και Τέρενς Σταμπ και και έφερε 190 εκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό της παραγωγής των 54 εκατομμυρίων δολαρίων. Και επειδή τρώγοντας ανοίγει η όρεξη η δεύτερη επιτυχία οδήγησε στην 3η ταινία με ήρωα τον Κρίστοφερ Ριβ ως Σούπερμαν. Όμως μια του Σούπερμαν, δυο του Σούπερμαν τρεις και η κακή του μέρα… Η ταινία πήγε σχεδόν… άκλαυτη. Και η συνέχεια έφερε και «Σούπερμαν 4» το 1987 με ίδιο πρωταγωνιστή.

https://www.youtube.com/watch?v=grO4OcJ6cgYΚαι μετά ο Κρίστοφερ Ριβ στρέφεται στην ποιότητα. Παίρνει μέρος σε πιο… ανθρώπινες ταινίες όπως «Οι Βοστωνέζοι», «Τα απομεινάρια μιας Μέρας», «Το Δόκανο», ενώ πρωταγωνιστεί με επιτυχία σε θεατρικά έργα στο Broadway

Η μοιραία πτώση από το άλογο

Στις 27 Μαΐου του 1995, ο Κρίστοφερ Ριβ έσπασε το λαιμό του όταν έπεσε από ένα άλογο κατά τη διάρκεια ενός ιππικού αγώνα στο Culpeper της Βιρτζίνια . Ο σοβαρός τραυματισμός του, τον παρέλυσε από τους ώμους και κάτω και τον καθήλωσε σε αναπηρική καρέκλα, ενώ ανέπνεε με τη βοήθεια αναπνευστήρα για το υπόλοιπο της ζωής του. Στις 9 Οκτωβρίου του 2004, αφού ο Ριβ παρακολούθησε ένα ματς χόκεϊ που αγωνιζόταν ο γιός του, υπέστη καρδιακή ανακοπή. Έπεσε σε κώμα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Δεκαοκτώ ώρες αργότερα, στις 10 Οκτωβρίου 2004, ο Ριβ πέθανε σε ηλικία 52 ετών.

Να επισημάνουμε ακόμα ένα παιχνίδι της μοίρας; Ο Κρίστοφερ Ριβ είχε αλλεργία στα άλογα! Αγάπησε τα εύσωμα τετράποδα όταν αναγκάστηκε να ιππεύσει για τις ανάγκες της ταινίας «Άννα Καρένινα» με τη βοήθεια ισχυρών αντιισταμινικών! Από τότε πάντα είχε ένα άλογο στην κατοχή του...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA