Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο Άρης Σερβετάλης βρήκε και πάλι στο προσκήνιο. Πριν από την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστούσε καθώς αρνούνταν να αποκλείονται από το κοινό που μπορεί να παρακολουθήσει το έργο οι ανεμβολίαστοι, είχε προηγηθεί η πρεμιέρα της ταινίας που πρωταγωνιστεί «Ο άνθρωπος του Θεού».

Η ταινία μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη βιογραφία του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, σε σκηνοθεσία της Γελένα Πόποβιτς και τον Άρη Σερβετάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 και οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες για το τελικό αποτέλεσμα.

Το συγκεκριμένο κινηματογραφικό έργο συνεχίζει να φιλοξενείται στις αίθουσες και αυτή την εβδομάδα προβάλλεται από δύο σινεμά στην Αττική και συγκεκριμένα το «Αθηνά» στο Χαλάνδρι και το «Φοίβος» στο Περιστέρι.

Στα βήματα του Αγίου Νεκταρίου

https://www.youtube.com/watch?v=TrYqjxBIEJQ

Η ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού» σε σενάριο και σκηνοθεσία της Γέλενα Πόποβιτς εστιάζει στη ζωή και το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο του Αγίου Νεκταρίου (1846-1920). Ακολουθεί τη διαδρομή του λαοφιλή ιεράρχη, μετά την εκδίωξή του από την Αλεξάνδρεια, στην Αθήνα και στη συνέχεια στην Αίγινα, όπου δίνει και πάλι ζωή σε ένα ερειπωμένο μοναστήρι. Η Μονή δεν αναγνωρίζεται όμως ποτέ και ο Άγιος κατηγορείται και πάλι άδικα. Το φιλμ αναδεικνύει το ποιμαντικό έργο του Αγίου Νεκταρίου, τα θαύματα που έκανε, τις δοκιμασίες που πέρασε.

Η διεθνής κινηματογραφική παραγωγή γυρίστηκε το 2020 σε Αθήνα, Λαύριο και Αίγινα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έφερε στην Ελλάδα τον Μίκι Ρουρκ και τον Αλεξάντερ Πετρόφ, που συμμετείχαν στο καστ. Η ταινία κέρδισε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες. Τους επόμενους μήνες θα πάρει μέρος επίσης στα φεστιβάλ κινηματογράφου Phoenix της Αριζόνα, Fresco στην Αρμενία και στο Great Lakes Christian Film Festival στις ΗΠΑ.

Η ηθοποιός, σκηνοθέτις και παραγωγός από τη Σερβία, Γελένα Πόποβιτς, άφησε το σπίτι της στο Λος Άντζελες, όπου ζει τα τελευταία 20 χρόνια, και βρέθηκε πέρυσι να γυρίζει την ταινία. Είχε πει σε συνέντευξή της: «Όταν διάβασα για πρώτη φορά το βίο του, το 2012, ένιωσα κάτι. Με συγκίνησε. Η ιστορία του αγγίζει πολλά θέματα που είναι επίκαιρα. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει τον κόσμο. Είναι μια ιστορία που αφορά όλο τον κόσμο. Δεν γύρισα αυτή την ταινία μόνο για τους πιστούς που πηγαίνουν στην εκκλησία. Την έκανα για όλους  »

Σε ομιλία του το Δεκέμβριο του 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Ιωνίας, ο Αρης Σερβετάλης είχε δηλώσει: «Τον Αγιο Νεκτάριο δεν τον υποδύεσαι. Ο Αγιος είναι ζωντανός! Απλά αφήνεσαι…».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA