Μενού
  • Α-
  • Α+

Η LG ανακοίνωσε πρόσφατα πως διακόπτει τη λειτουργία του τομέα των smartphones της και ως εκ τούτου δεν θα βγουν άλλες συσκευές στην αγορά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάται κανείς τα πολλά και σημαντικά βήματα που έκανε στην αγορά των smartphones η κορεατική εταιρεία.

Πριν καν ξεκινήσει η εποχή των smartphones, η LG είχε πειραματιστεί με «έξυπνες» λειτουργίες στα smartphones της, ωστόσο οι τότε εφαρμογές, αλλά και το λογισμικό δεν βοήθησαν ιδιαίτερα στο να γίνουν νόρμα για την αγορά οι απόπειρες.

Μια πρώτη στάση στα σύγχρονα τηλέφωνα γίνεται το 2012 με το LG Optimus G, ένα τηλέφωνο με Qualcomm Snapdragon S4 Pro, 2GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου. Κυκλοφόρησε με το Android 4.0 Ice Cream Sandwich και ξεχώρισε για την ταχύτητα και το σχεδιασμό του.

Η πρώτη σημαντική στάση στην πορεία της εταιρείας με μια νέα σειρά που έμελλε να είναι η βασική της έρχεται το 2013 με το LG G2. Η συσκευή προσέφερε για πρώτη φορά τα πλήκτρα ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και αυξομείωσης της έντασης του ήχου στο κεντρικό τμήμα της πλάτης, απελευθερώνοντας όλο το πλαϊνό κομμάτι. 

Το 2014 έρχεται η ώρα του LG G3 και αρκετοί κάτοχοι του παλαιότερο μοντέλου σκέφτηκαν άμεσα να αναβαθμίσουν. Από τα πράγματα που ξεχώριζαν στη νέα συσκευή ήταν το laser autofocus, ενώ ήταν και ένα από τα πρώτα smartphones με ανάλυση QHD. Φοβερή εντύπωση έκανε και στους φίλους των smartphones το Knock Code, μια σειρά εντολών που μπορούσαν να δοθούν από το χρήστη με χτυπήματα στο σώμα του LG G3.

Το 2015 η LG παρουσιάζει μια εξελιγμένη μορφή του πρώτου της κυρτού τηλεφώνου, το LG G Flex 2. Η συσκευή ήρθε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το πρώτο…ιδιαίτερο μοντέλο με οθόνη 5.5 ιντσών, ανάλυση 1080x1920 pixels, κυρτό OLED panel και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Την ίδια χρονιά, η σειρά G αποκτά το νέο της μέλος που κυκλοφορεί ως LG G4. H δερμάτινη πλάτη ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά, ενώ και η κεντρική κάμερα με το φακό των 16MP κλέβει τις εντυπώσεις. Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της εποχής μάλιστα, η συσκευή υποστήριζε δυνατότητα αλλαγής της μπαταρίας, αλλά και επέκταση του αποθηκευτικού χώρου με κάρτες microSD.

Το 2016 έρχεται η ώρα του LG V20 (που καλείται να καλύψει το κενό του LG G5), με quad DAC hardware για καλύτερο ήχο και ένα μέρος της οθόνης στο επάνω μέρος που υποστήριζε την εμφάνιση όλων των ειδοποιήσεων. Η αποσπώμενη μπαταρία έμεινε και σε αυτό το μοντέλο.

Ένα χρόνο μετά, το ενδιαφέρον στρέφεται στο LG G6 και η σειρά κερδίζει ξανά τις εντυπώσεις. Το τηλέφωνο προσφέρει αδιαβροχοποίηση για πρώτη φορά, αναλογία πλευρών 18:9, αλλά και ασύρματη φόρτιση.  

To 2020 έρχεται η ώρα του LG V60, ενός high-end smartphone με Snapdragon 865, μπαταρία 5.000mAh, ασύρματη φόρτιση και προστασία από νερό και σκόνη. Δυστυχώς όμως, υπολειπόταν σε αρκετά σημεία από τον ανταγωνισμό και δεν κατάφερε να κερδίσει μεγάλα μερίδια στην αγορά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA