Μενού
  • Α-
  • Α+

Η OnePlus έχει μπει για τα καλά στην αγορά των Android smartphones και έχει «χτίσει» ήδη το κοινό της σε αρκετές χώρες του πλανήτη. Το OnePlus 9 Pro είναι διαθέσιμο από σήμερα στα ελληνικά καταστήματα και κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, μία στα 8GB/128GB και μία στα 12GB/256GB.

Από το πρώτο άνοιγμα του κουτιού, στο OnePlus 9 Pro ξεχωρίζει η συνεργασία με την Hasselblad για τα της φωτογραφίας. Στο εσωτερικό του πακέτου αγοράς βρίσκουμε ακόμη το φορτιστή 65W (μια πλήρη φόρτιση διαρκεί περίπου μισή ώρα), το καλώδιο USB Type-C και το ειδικό tool για την αφαίρεση του SIM tray. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από γυαλί (Gorilla Glass 5) που καταλήγει κυρτό στις άκρες της. Στα δεξιά του «σώματος» συναντάμε το πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και το slider για το προφίλ, ενώ στα αριστερά συναντάμε το πλήκτρο αυξομείωσης της έντασης του ήχου. Στο κάτω μέρος βρίσκεται η υποδοχή για την SIM και τη θύρα USB, αλλά και το ηχείο και το μικρόφωνο. Στο πίσω μέρος, τέλος, ξεχωρίζει το εξόγκωμα με τις κάμερες και το LED flash και ο αισθητήρας για την αυτόματη εστίαση.

Η οθόνη της συσκευής έχει διαγώνιο 6.7 ιντσών, υποστηρίζει ανάλυση 3216x1440 και είναι τεχνολογίας LTPO AMOLED, ενώ υποστηρίζει και HDR10+. Στο εσωτερικό της βρίσκεται ο σαρωτής δαχτυλικών αποτυπωμάτων που ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε επαφή. Πηγαίνοντας πιο… μέσα στα των τεχνικών χαρακτηριστικών, ο Snapdragon 888 και το Adreno 660 φροντίζουν να μην κολλάει η συσκευή πουθενά και να αφήνει στον κάτοχό της την αίσθηση πως έχει στα χέρια του ένα premium προϊόν.

Μπορεί η OnePlus να είχε προετοιμάσει το κοινό της για κάτι εξωπραγματικό στα των καμερών, αλλά κάτι τέτοιο εν τέλει δεν αποδεικνύεται στην πράξη. Ο κύριος αισθητήρας είναι ο Sony IMX789, ενώ υπάρχει και άλλος ένας της ίδιας εταιρείας, ο Sony IMX766. Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι τόσο άρτιο κυρίως σε ό,τι αφορά την απόδοση των χρωμάτων, την αντίθεση με τη λειτουργία του HDR, αλλά και τον «θόρυβο» που καταγράφεται σε αρκετές λήψεις με το αυτόματο σύστημα. Στα του video, η συσκευή μπορεί να καταγράψει 8K/30fps ή και 4Κ/120fps και το αποτέλεσμα είναι πάνω-κάτω αυτό που περιμέναμε από μια Android ναυαρχίδα.

Συνολικά, η συσκευή μπαίνει με θόρυβο στην αγορά και είναι από τα κορυφαία Android smartphones που θα βρείτε στα καταστήματα. Ωστόσο, για τον καταναλωτή που θα κληθεί να πληρώσει ένα ποσό σημαντικά πάνω από τα €1000, υπάρχουν αρκετές προτάσεις που μπορούν να το κοντράρουν -ειδικά- στα των καμερών. Και η OnePlus φαίνεται πως μπαίνει σε μια κατηγορία τιμολόγησης που δεν είχε συνηθίσει μέχρι σήμερα τους φίλους της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA