Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Charles Geschke, ένας εκ των ιδρυτών της Adobe και πρωτεργάτης του PDF, έφυγε από τη ζωή. Η εταιρεία του επιβεβαίωσε το γεγονός με ανακοίνωσή της, σημειώνοντας πως ο Geschke πέθανε στις 15 Απριλίου 2021, σε ηλικία 81 ετών. «Πρόκειται για μια τεράστια απώλεια για την κοινότητα της Adobe αλλά και τη βιομηχανία της τεχνολογίας γενικότερα, για την οποία και αποτέλεσε καθοδηγητή και ήρωα για ολόκληρες δεκαετίες», σημείωσε ο σημερινός CEO της εταιρείας, Shantanu Narayen, σε mail του προς τους υπαλλήλους της.

Ο Charles Geschke και ο Dr. John Warnock γνωρίστηκαν στην Xerox, από την οποία έφυγαν το 1982 για να ιδρύσουν την Adobe. Ο Geschke ανέλαβε το ρόλο του COO, προέδρου και επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της Adobe από το 1986 έως και το 2017, ενώ διατήρησε τη θέση του στο ΔΣ έως και τον Απρίλιο του 2020. Επί των ημερών του, η εταιρεία δημιούργησε το PostScript, καθώς και το διαδεδομένο μέχρι και σήμερα format PDF. Η ευκολία με την οποία μπορούσε να προσφερθεί περιεχόμενο σε ένα «κλειδωμένο» έγγραφο που διαβαζόταν από τα περισσότερα λειτουργικά και τις συσκευές, έκανε το PDF format ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα στην αγορά της τεχνολογίας.

Ο Geschke υποστήριξε θερμά και τη δημιουργία του Τεχνολογικού Μουσείου Καινοτομίας και βραβεύτηκε (μαζί με τον Dr. Warnock) από τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, το 2019. Στο ξεκίνημα της καριέρας του μάλιστα, έπεσε και θύμα απαγωγής, όταν το 1992 κρατούταν για 4 ολόκληρες ημέρες και τελικά διασώθηκε μετά από δράση του FBI. Έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του ένα γάμο 56 ετών με τη γυναίκα του Νάνσυ και με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA