ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
28/04/2021 15:21

Οι σημαντικές αλλαγές που φέρνει το iOS 14.5 στους κατόχους iPhone

Πολλά αλλάζουν πλέον στα iPhone με την εγκατάσταση του iOS 14.5.

Οι σημαντικές αλλαγές που φέρνει το iOS 14.5 στους κατόχους iPhone
Οι σημαντικές αλλαγές που φέρνει το iOS 14.5 στους κατόχους iPhone
Ανάγνωση:

Μπορεί η ονομασία του iOS 14.5 να μαρτυρά πως πρόκειται για μια ενδιάμεση στάση ανάμεσα στις μεγάλες αλλαγές του λειτουργικού για τις συσκευές iPhone, ωστόσο η Apple έκανε το κάτι παραπάνω. Η νέα έκδοση που έχει αρχίσει να διατίθεται από το βράδυ της Δευτέρας ανακατεύει αρκετά την τράπουλα και το Reader καταγράφει τις πιο σημαντικές αλλαγές.

Η πρώτη και πιο σημαντική από όλες είναι η διαφάνεια στη διαχείριση των δεδομένων του χρήστη. Κάθε εφαρμογή είχε πρόσβαση σε μια σειρά από δεδομένα του κατόχου, χρησιμοποιώντας τα κυρίως για στατιστικούς λόγους αλλά και για καλύτερη στόχευση στα των διαφημίσεων. Αυτό είναι και το σημείο τριβής της Apple με πολλές εταιρείες (όπως το Facebook και η Google) και πλέον ο χρήστης έχει τον έλεγχο στα χέρια του. Στην πρώτη εγκατάσταση/χρήση κάθε app, ο κάτοχος του iPhone θα μπορεί να επιλέγει πλέον αν θα δίνει στον εκάστοτε developer τη δυνατότητα να έχει κάποια δεδομένα ή όχι. Μάλιστα, η Apple δημιούργησε και ένα σχετικό video που εξηγεί τα πάντα πιο απλά.

Μία ακόμη σημαντική αλλαγή είναι η δυνατότητα ξεκλειδώματος της οθόνης με τη χρήση του Apple Watch. Αν λοιπόν έχετε το «έξυπνο» ρολόι της αμερικανικής εταιρείας, μπορείτε να ορίσετε να ξεκλειδώνετε την οθόνη του κινητού σας με το σχετικό προϊόν. Ο λόγος που ενεργοποιήθηκε αυτή η λειτουργία είναι για να μην χρειάζεται (στις μέρες που ζούμε) να αφαιρεί ο χρήστης και τη μάσκα από το πρόσωπό του για να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή του. Δείτε πως λειτουργεί η επικοινωνία των δύο συσκευών, μέσα από το παρακάτω video.

Το iOS 14.5 φέρνει μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες αλλαγές και προσθήκες όπως τα νέα emojis, νέες ασκήσεις για το Apple Fitness Plus, αλλά και δυνατότητα σύνδεσης με τα χειριστήρια των PS5 και Xbox Series X που πλέον αναγνωρίζονται κανονικά όταν συγχρονίζονται με τη συσκευή. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαύσετε καλύτερα λειτουργίες όπως το PlayStation Remote Play, αλλά και πρόσβαση στο cloud gaming μέσω του Project xCloud (όπου υποστηρίζεται). Τέλος, επιτρέπεται πλέον και η αλλαγή στη φωνή της Siri, η οποία μπορεί να αποκτήσει και εντελώς διαφορετικό τόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
IOS 14.5 APPLE IPHONE SIRI APPLE WATCH

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ