Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Facebook Marketplace αποδεικνύεται παράδεισος για όσους θέλουν να πουλήσουν ή να αγοράσουν οτιδήποτε. Όπως ανακοινώθηκε στην πρόσφατη ενημέρωση επενδυτών από τους επικεφαλής της εταιρείας, ο εν λόγω τομέας της γιγαντιαίας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έχει ήδη συγκεντρώσει 1 δισεκατομμύριο χρήστες που το έχουν χρησιμοποιήσει.

Πάνω από 1 εκατομμύριο καταστήματα έχουν εμφανιστεί στις σελίδες του Facebook Marketplace ήδη, ενώ 250 εκατομμύρια χρήστες αλληλεπιδρούν με τα προϊόντα και τους πωλητές κάθε μήνα (υπενθυμίζεται πως η δυνατότητα πωλήσεων από επαγγελματίες προστέθηκε μέσα στο 2020).

Ο Mark Zuckerberg τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του πως η πανδημία ενίσχυσε σημαντικά τον τομέα του e-commerce, ενώ το Facebook Marketplace επέτρεψε στην εταιρεία να αποκτήσει σημαντικά έξοδα από μία ακόμη υπηρεσία της.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει πλέον να αντιμετωπίσει το Facebook είναι το θέμα της καταγραφής δραστηριότητας των χρηστών, καθώς το πρόσφατο iOS 14.5 update έχει ήδη δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να προστατεύσουν περαιτέρω τα προσωπικά τους δεδομένα και τις καταναλωτικές συνήθειες.

Ειδικοί εκτιμούν πως το πρώτο μεγάλο «χτύπημα» στο Facebook θα φανεί από αυτήν την αλλαγή μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA