Μενού
  • Α-
  • Α+

H ΜRΒ Hellas παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας για το 5G και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι καταναλωτές για αυτό, την οποία και ζήτησε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας Wind. Η έρευνα είχε στόχο να καταγράψει τις γνώσεις των Ελλήνων καταναλωτών για τα πλεονεκτήματα και τα προτερήματα της τεχνολογίας αυτής, αλλά και τις προσδοκίες τους.

9 στους 10 χρησιμοποιούν το 5G

Τα συμπεράσματα της έρευνας μιλούν για μια θετική αποδοχή με πιο ισχυρό όφελος την πιο γρήγορη ταχύτητα και τις αναβαθμισμένες συνδέσεις. Μάλιστα, 9 στους 10 κατοίκους Αθήνας και Θεσσαλονίκης δήλωσαν πως χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο για βασικές λειτουργίες μέσω διαδικτύου, όπως το σερφάρισμα για πληροφόρηση, για χρήστη στα social media, αλλά και για τις ανάγκες εργασίας και σπουδών.

Το WiFi είναι μέσα στις προτιμότερες λύσεις για την σύνδεση στο διαδίκτυο (όπου αυτό είναι εφικτό), ενώ οι καταναλωτές δείχνουν να είναι πλέον εξοικειωμένοι και με τον όρο 5G. Το 62% των ερωτηθέντων απάντησε πως το σχετίζει άμεσα με την μεγαλύτερη ταχύτητα πλοήγησης, ενώ η έρευνα καταγράφει και κάποιες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στα επίπεδα υγείας, κάτι που σαφώς δείχνει πως οι εταιρείες του κλάδου θα πρέπει να επενδύσουν σε αυτόν τον τομέα περισσότερο.

Το 65% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν θετικοί ως προς τη χρήση του 5G, γενικότερα.

Η έρευνα έγινε 300 ενήλικες 18-64 ετών (50% άντρες-50% γυναίκες) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου και το 5G είναι εμπορικά διαθέσιμο εδώ και αρκετούς μήνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA