Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Apple συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλά θέματα και να είναι ανοιχτή σε πολλαπλά μέτωπα γύρω από τα ζητήματα ανταγωνισμού και μονοπωλιακών πρακτικών. Στις αρχές του 2019, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε πως οι κάτοχοι iPhone θα μπορούσαν να κάνουν αγωγή κατά τις Apple για την περικοπή 30% των εσόδων από τις αγορές εφαρμογών που γίνονται μέσω του App Store.

Πέραν αυτού του προβλήματος πάντως, η αμερικανική εταιρεία έρχεται να αντιμετωπίσει άλλη μια κατηγορία, καθώς κατατέθηκε εναντίον της αγωγή για φερόμενη επιβολή υπέρογκων χρεώσεων σε 20 εκατομμύρια καταναλωτές που μένουν στη Μ. Βρετανία.

Κύριο σημείο αναφοράς είναι ο φόρος της τάξης του 30% που χρεώνονται οι καταναλωτές. Οι αντίδικοι ζητούν από την Apple αποζημίωση τουλάχιστον 1.5 εκ. λιρών. Αν δικαιωθούν, κάθε καταναλωτής με iPhone και iPad που αγόρασε εφαρμογή ή έκανε μια αγορά εντός μιας εφαρμογής από το 2015 κι έπειτα, θα δικαιούται αποζημίωση.

Ο επικεφαλής της κίνησης αυτής κατά της Apple, Rachael Kent, σημείωσε πως η κυριαρχία της Apple στον τομέα του App Store είναι καταχρηστική και πως η τιμολογιακή πολιτική της έχει αρνητικές επιπτώσεις στους καταναλωτές. 

Η εταιρεία δήλωσε από την πλευρά της πως δεν ισχύουν τα παραπάνω και πως είναι πρόθυμη να παρουσιάσει ξανά το πλάνο της για τα προνόμια και τα οφέλη του App Store για τους καταναλωτές της Μ. Βρετανίας, ενώ τόνισε πως το 84% των εφαρμογών που βρίσκονται στο App Store και έχουν και τη μεγαλύτερη κίνηση ανάμεσα στους πελάτες της, προσφέρεται δωρεάν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA