Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Google στην Ιταλία, καθώς η επιτροπή ανταγωνισμού της χώρας επέβαλε στην εταιρεία βαρύ πρόστιμο ύψους 102 εκ. ευρώ λόγω της άρνησής της να ενσωματώσει την εφαρμογή JuicePass στο Android Auto.

Διαβάστε ακόμη: Daily Mail κατά Google - Την κατηγορεί για «χειραγώγηση της μηχανής αναζήτησης»

Η εν λόγω εφαρμογή είναι δημιουργημένη για να βοηθάει τους οδηγούς να βρίσκουν τους πλησιέστερους σταθμούς φόρτισης αυτοκινήτων και είχε δημιουργηθεί από την εταιρεία Enel.

Το Reuters αναφέρει σε ρεπορτάζ του πως η εφαρμογή δεν μπορούσε να λειτουργήσει στο Android Auto για 2 χρόνια, με την ομάδα ανάπτυξης να προχωράει σε σχετικές καταγγελίες και εν τέλει να δικαιώνεται.

Η Google τόνισε προς υπεράσπισή της πως υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί για τις εφαρμογές που ενσωματώνονται στο Android Auto, κυρίως γιατί πρέπει να αποσπάται η προσοχή του οδηγού όσο το δυνατόν λιγότερο.

Η εταιρεία δήλωσε την διαφωνία με την απόφαση και επιβεβαίωσε πως θα κινηθεί νομικά έτσι ώστε να ακυρώσει αυτήν την απόφαση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA