Μενού
  • Α-
  • Α+

Rakuten Viber και Snap ανακοίνωσαν την εφαρμογή των φακών επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality - AR) στην δημοφιλή πλατφόρμα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων. Με τη βοήθεια εργαλείων προγραμματισμού, όπως τα Camera Kit και Creative Kit, το Viber θα ενσωματώσει τους φακούς AR και θα φέρει τα προσωποποιημένα avatars Bimoji στη διάθεση των χρηστών.

Διαβάστε ακόμη: Huawei και Viber επεκτείνουν τη συνεργασία τους με αποκλειστική προσφορά για τους χρήστες του AppGallery!

Τα Viber Lenses θα προσφέρουν υποστήριξη για μηνύματα μορφής video και φωτογραφιών με AR για πρώτη φορά στην εφαρμογή και στο λανσάρισμα θα υπάρχουν 30 φακοί για το Viber. Μέσα σε αυτούς θα περιλαμβάνονται μάσκες με ζώα, ένας υποβρύχιος φακός και άλλα. Μέχρι το τέλος του 2021, στόχος των δύο πλευρών είναι να μπουν 300 φακοί AR, ενώ οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ετοιμάζουν τις δικές τους προτάσεις αυτής της κατηγορίας για χρήση στο Viber.

WWF, FC Barcelona και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι οι πρώτοι συνεργάτες που θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις σε αυτήν την ενότητα, εμπλουτίζοντας τι επιλογές διάδρασης μεταξύ των χρηστών, ενώ θα υπάρξει και δυνατότητα για χορηγούμενους και διαφημιστικούς φακούς που θα φέρουν έξτρα έσοδα στην πλατφόρμα.

«Η συνεργασία του Snap με τη Rakuten Viber είναι win-win και για τους δυο μας» δήλωσε ο Elliot Solomon, Director, Camera Platform Partnerships της Snap Inc και συμπλήρωσε πως «θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε την τεχνολογία AR μας σε περιοχές όπου το Viber είναι ήδη δυνατό και θα επιτρέψει στους χρήστες του Viber θα εκφραστούν μέσω AR στην εφαρμογή».

Από την πλευρά της Rakuten Viber, ο Διευθύνων Σύμβουλος  Djamel Agaoua δήλωσε πως: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε την κάμερα του Snap στους χρήστες του Viber. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, θέλουμε να ενισχύσουμε τη δημιουργικότητα των χρηστών μας με το AR και ανυπομονούμε να εμπνεύσουμε τον κόσμο να χρησιμοποιεί νέους τρόπους που έχουν πλάκα για να μένει σε επαφή με φίλους και μέλη της οικογένειας. Το Viber είναι κάτι παραπάνω από μια εφαρμογή μηνυμάτων. Όχι μόνο συνδέει ανθρώπους μεταξύ τους, αλλά είναι κι ένα μέρος όπου οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν διασκεδαστικό, ενδιαφέρον και ικανοποιητικό περιεχόμενο και να το μοιράζονται στις κοινότητές τους».

Η έκδοση της εφαρμογής για iOS που έχει αυτές τις λειτουργίες, καθώς και η beta έκδοση για Android στα αγγλικά, είναι διαθέσιμη σε Αγγλία, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Γροιλανδία, Δανία, Ελβετία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ισπανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Καναδάς, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Μαλδίβες, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία, Φινλανδία και ΗΠΑ. Οι λειτουργίες αυτές θα έρθουν στην Ελλάδα τους ερχόμενους μήνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA