Τεχνολογία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Facebook: Προσθέτει τη λειτουργία προσευχής και συνδρομής για τις εκκλησίες της Αμερικής

Σημαντική αλλαγή στα δεδομένα που θα φέρει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση στην πλατφόρμα.

Ένα μεγάλο βήμα για να προσεγγίσει το κοινό που είναι πιο κοντά στις εκκλησίες της Αμερικής έκανε το Facebook.Η δημοφιλής πλατφόρμα ανακοίνωσε τη διάθεση των εργαλείων προσευχής που θα συνδέσει τα προφίλ των χρηστών με τις μεγαλύτερες εκκλησίες των ΗΠΑ, αλλά και με τις σχετικές κοινότητες ανά περιοχή, υποστηρίζοντας ακόμη και συνδρομητικές υπηρεσίες ή διαδικασία συλλογής χρημάτων από δωρεές.

Διαβάστε ακόμη: Ντόναλντ Τραμπ: Καταθέτει μήνυση εναντίον Facebook, Twitter και Google για τον αποκλεισμό του

Στόχος του Facebook είναι να αυξήσει την συμμετοχή των χρηστών στοχεύοντας ένα κοινό που είναι διατεθειμένο να αλληλεπιδράσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο εντός του site ή του σχετικού app για κινητά. Τα χαρακτηριστικά προσευχής είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς Αμερικανών χρηστών και έχουν ήδη ενεργά κάποια συνδρομητικά μοντέλα για να μεταφέρονται μηνύματα από τους πιστούς στους ιερείς ή και να υπάρχει πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο.

Στα πλάνα είναι να υποστηριχθεί και ζωντανή αναμετάδοση λειτουργιών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι χρήστες θα μπορούν να συνεισφέρουν και χρήματα για συγκεκριμένους σκοπούς. Οι πρώτες Ευαγγελικές Εκκλησίες των ΗΠΑ που έχουν ξεκινήσει τέτοιες διαδικασίες είναι αυτές της Οκλαχόμα και της Ατλάντα.

Η ενασχόληση του Facebook με αυτό το κοινό έχει ξεκινήσει από πέρσι και όταν ο κορονοϊός κράτησε αρκετούς πιστούς εκτός εκκλησιών. Εκεί φαίνεται πως παρουσιάστηκε μια μεγάλη ευκαιρία για να έρθει κοντά ο κλήρος και οι χρήστες και το Facebook φάνηκε να είναι η κατάλληλη δίοδος.

Η Sheryl Sandberg μίλησε για το θέμα εκ μέρους του Facebook και σημείωσε πως οι θρησκείες και οι πιστοί ταιριάζουν απόλυτα με τα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που ψάχνουν την επαφή και την επικοινωνία.

Οι χρήστες που χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία μπορούν να δηλώσουν ότι προσευχήθηκαν σε κάποιο νέο post τους ή και να προσεγγίσουν νέους πιστούς με σχετικά πλήκτρα που τους καλούν να συμμετέχουν σε κάποια λειτουργία. Μάλιστα, υπάρχει και σχετικός μηχανισμός υπενθύμισης για την προσευχή.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι πάστορες δεν συμφωνούν ιδιαίτερα με αυτήν την πρακτική και χαρακτηρίζουν το γεγονός ότι όλο αυτό είναι εμπορικά εκμεταλλεύσιμο από το Facebook ως «αδέξια προσέγγιση». Μένει πλέον να δούμε αν αυτή η νέα λειτουργία θα προσφερθεί και σε άλλες αγορές εκτός ΗΠΑ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Facebook #Εκκλησία #ΗΠΑ