Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Facebook έχει επιβεβαιώσει από το καλοκαίρι τη συνεργασία του με την Ray-Ban, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες στη δημοσιότητα.

Διαβάστε ακόμη: Τα «έξυπνα» γυαλιά της Ray-Ban είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Facebook

Εδώ και μερικές ημέρες έχουν αρχίσει να βγαίνουν επίσημα κάποιες πληροφορίες σχετικά με μια ανακοίνωση, ενώ ο ίδιος ο Mark Zuckerberg αλλά και συνεργάτες του, ανέβασαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media μερικά videos από την καθημερινότητά τους, χωρίς να δώσουν παραπάνω πληροφορίες.

https://twitter.com/boztank/status/1435285259503898625?ref_src=twsrc^tfw

Το όνομα των γυαλιών θα είναι Ray-Ban Stories και μέσω του γνωστού leaker Evan “Evleaks” Blass διέρρευσαν εικόνες της συσκευασίας και του ίδιου του προϊόντος πριν την επίσημη παρουσίαση. Το όνομα του Facebook είναι απλά σε ένα τμήμα του κουτιού συσκευασίας, ενώ οι «έξυπνες» λειτουργίες θα προσφέρονται μέσω δύο φακών που βρίσκονται επάνω δεξιά κι αριστερά από τους δύο φακούς.

Στο επάνω δεξιά μέρος φαίνεται πως υπάρχει ένα ακόμη πλήκτρο που θα χρησιμοποιείται κατά πάσα πιθανότητα για τις διάφορες επιλογές, αλλά και την εντολή καταγραφής στιγμιοτύπων και videos. Στο κουτί συσκευασίας παρέχεται ακόμη μια θήκη προστασίας, ένα πανάκι καθαρισμού και ένα καλώδιο για τη φόρτιση των γυαλιών.

Ο επικεφαλής του Facebook αρκέστηκε πρόσφατα στο να δηλώσει πως τα γυαλιά αυτά θα έχουν μοναδικό σχεδιασμό και θα προσφέρουν κάποιες «ενδιαφέρουσες λειτουργίες», χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ακριβώς τι εννοούσε. Πάντως είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα υποστηρίζουν τεχνολογία AR, αλλά θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα του Facebook προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι πρώτες εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν πως τα γυαλιά θα μπορούν να καταγράφουν άμεσα φωτογραφίες και videos και να τα ανεβάζουν στο Facebook και το Instagram, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τους χρήστες που θέλουν να μεταφέρουν στους φίλους και followers τους την καθημερινότητά τους, ανά πάσα χρονική στιγμή. 

Περισσότερα θα ξέρουμε για το project μέσα στις επόμενες ώρες. Μέχρι τότε, δείτε τις εικόνες που διέρρευσαν.

https://twitter.com/evleaks/status/1435831773494235139?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/evleaks/status/1435831785695363072?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/evleaks/status/1435889625067819008?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA