ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
23/12/2021 21:28

Δωρεάν ίντερνετ σε 2.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα

Σε 2.500 σημεία σε όλη την ελληνική επικράτεια αναμένεται να δίνεται δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω WiFi από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Ποιοι είναι οι κοινόχρηστοι χώροι

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Δωρεάν ίντερνετ σε 2.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα
(Φωτογραφία: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Σε 2.500 σημεία σε όλη την ελληνική επικράτεια αναμένεται να δίνεται δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω WiFi από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μάλιστα, έχει γίνει και σχετικό αίτημα σε δήμους της Ελλάδας προκειμένου να προσδιορίσουν τους χώρους που θα είναι υπαίθριοι ή κλειστοί δημόσιοι, στους οποίους θα δίνεται η δυνατότητα για δωρεάν... σερφάρισμα.

Διαβάστε ακόμη: Στάθης Παναγιωτόπουλος: Πρώτη φωτογραφία από τα κρατητήρια - Και νέα βίντεο με άλλες κοπέλες

Με επιστολή του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιου, προς τους 332 δήμους της χώρας, ζητήθηκε να προσδιοριστούν έως τις 15/1/2022 τα προτεινόμενα από αυτούς σημεία για δωρεάν WiFi, προκειμένου να προχωρήσουν οι ανάδοχοι εντός του επόμενου έτους.

Με τον τρόπο αυτό, ο διαγωνισμός «WiFi4GR –Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο» του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης εισέρχεται στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης. Στο πλαίσιο του έργου θα παρασχεθεί η δυνατότητα ευρυζωνικής πρόσβασης στο ίντερνετ μέσω WiFi Hotspots σε υπαίθριους ή/και κλειστούς δημόσιους χώρους, ενώ υπολογίζεται ότι θα υλοποιηθούν περίπου δύο χιλιάδες (2.500) περιοχές ασύρματης – WiFi πρόσβασης, σε όλη την επικράτεια.

Δωρεάν WiFi

Οι χώροι που θα αποτελέσουν σημεία εγκατάστασης των ασύρματων σημείων ευρυζωνικής πρόσβασης θα συγκεντρώνουν ένα σύνολο από χαρακτηριστικά όπως:

α) Ιδιαίτερα υψηλή πληθυσμιακή συγκέντρωση, όπως ενδεικτικά:

  • Χώροι συνάθροισης κοινού
  • Χώροι αναμονής-μετακίνησης
  • Χώροι εκδηλώσεων
  • Σημεία Τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος
  • Αθλητικές ή πολιτιστικές εγκαταστάσεις

β) κατανομή σε όσο δυνατόν ευρύτερη γεωγραφική έκταση

Η δράση στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπου παρατηρείται υστέρηση, στην παροχή προστιθέμενης αξίας σε αναπτυξιακές δραστηριότητες στην περιοχή, στην αύξηση της χρήσης του ίντερνετ και των νέων τεχνολογιών από τους πολίτες.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΩΡΕΑΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΔΗΜΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ