Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Apple παρουσιάζει κάθε Σεπτέμβριο τα νέα της smartphones και σε λίγες ημέρες αναμένεται να μάθουμε τα πάντα για τα iPhone 14. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία της εκδήλωσης έχει «κλειδώσει» για τις 7 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: Apple: Επιστρέφει στο iOS 16 η σήμανση για το ποσοστό της μπαταρίας

Η αμερικανική εταιρεία κάνει πάντα τις παρουσιάσεις της για τα νέα smartphones στις αρχές Σεπτεμβρίου και το ραντεβού αυτό με τους καταναλωτές έχει παραμείνει σταθερό, με μοναδική εξαίρεση την πρώτη χρονιά της πανδημίας. Η Apple αποκαλύπτει στις αρχές του φθινοπώρου μια σειρά από νέα προϊόντα με το ενδιαφέρον να εστιάζεται περισσότερο στα νέα τηλέφωνα.

Όπως φαίνεται λοιπόν, η φετινή εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, πληροφορία που μεταφέρει ο πάντα έγκυρος και ενημερωμένος αναλυτής Mark Gurman του Bloomberg. Στο νέο του άρθρο επισημαίνει πως έχουν παρθεί όλες οι σχετικές αποφάσεις, έχουν ξεκινήσει και οι πρόβες για την εκδήλωση που θα μεταδοθεί διαδικτυακά, ενώ η κυκλοφορία των iPhone 14 θα ξεκινήσει από τις 16 του ίδιου μήνα. Παράλληλα, φαίνεται πως και οι υπάλληλοι στα καταστήματα της Apple έχουν ενημερωθεί για ένα «σημαντικό λανσάρισμα» εκείνη την ημέρα και οι πληροφορίες ολοένα και συγκλίνουν προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Στο event αναμένουμε ακόμη να δούμε νέα μοντέλα Mac, νέα iPads, το νέο Apple Watch και ίσως και τα AirPods Pro 2.

Τι περιμένουμε, όμως, από τα φετινά τηλέφωνα; Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες «φωτογραφίζουν» τέσσερα μοντέλα στη νέα σειρά, στην οποία δεν θα υπάρχει mini iPhone. Θα έχουμε λοιπόν δύο iPhone 14 στις 6.1 ίντσες (iPhone 14, iPhone 14 Pro), αλλά και δύο iPhone 14 στις 6.7 ίντσες (iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro Max).  Η σημαντικότερη αλλαγή θα είναι η εξαφάνιση της ενοχλητικής εγκοπής στο επάνω μέρος της οθόνης (που παρουσιάστηκε με το iPhone X και παρουσιάζεται μέχρι και στα τωρινά μοντέλα), τη θέση της οποίας θα πάρουν δύο μικρότερες και πιο διακριτικές οπές. Μεγαλύτερος αναμένεται να είναι και ο χώρος που θα καταλαμβάνουν οι φακοί των καμερών στο πίσω μέρος.

Το μεγάλο ερωτηματικό που μένει να απαντηθεί (και είναι ιδιαίτερα σημαντικό) είναι αν θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες πως τα νέα iPhone θα ξεκινήσουν από υψηλότερες τιμές σε όλες τις εκδόσεις τους, αλλά και πως θα υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στα απλά και στα μοντέλα Pro. Σε ό,τι αφορά το πρώτο κομμάτι, υπάρχουν αναφορές που τονίζουν πως η κατάσταση στην αγορά θα οδηγήσει την Apple σε αύξηση της επίσημης τιμής λιανικής που θα φτάσει έως και το 15% σε σχέση με το iPhone 13! Αν επιβεβαιωθεί, θα μιλάμε για την μεγαλύτερη αύξηση τιμής από γενιά σε γενιά iPhone.

Στο δεύτερο κομμάτι, τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναφέρουν πως στα απλά μοντέλα (iPhone 14, iPhone 14 Max) θα υπάρχει το περσινό chip, ενώ στα Pro μοντέλα (iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max) θα υπάρχει το νέο A16 chipset, κάτι που σίγουρα θα έχει επίδραση και στον τομέα των επιδόσεων.

Πολλά τα ερωτηματικά, πολλές και οι απαντήσεις που περιμένουμε από την Apple τις επόμενες μέρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA