ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
21/09/2022 21:24

Google: Σύντομα και δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων για τρένα

Στόχος της Google είναι να γίνει η μηχανή της ο απόλυτος προορισμός και όσων ταξιδεύουν και προγραμματίζουν τις διαδρομές τους. Ξεκινώντας από την Ιαπωνία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, η Google παρέχει πλέον και δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων για τρένα. 

Google: Σύντομα και δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων για τρένα
Σύντομα θα μπορείτε να αγοράζετε και εισιτήρια τρένων από το Google.
Ανάγνωση:

H Google συνεχίζει να εμπλουτίζει την δημοφιλή μηχανή αναζήτησής της και έτσι σύντομα θα ξεκινήσει να προσφέρει μέχρι και δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων για τρένα, μέσα από μία ιδιαίτερα απλή διαδικασία. Στόχος της Google είναι να γίνει η μηχανή της ο απόλυτος προορισμός και όσων ταξιδεύουν και προγραμματίζουν τις διαδρομές τους. Ξεκινώντας από την Ιαπωνία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, η Google παρέχει πλέον και δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων για τρένα. Για παράδειγμα, αν ένας χρήστης αναζητήσει στο Google.com το «εισιτήρια τρένου από Βερολίνο σε Βιέννη», θα του εμφανιστεί ένας μηχανισμός με όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια. Από εκεί, όταν ο χρήστης καταλήξει στην ιδανική επιλογή, θα μπορεί με ένα click να ανακατευθυνθεί σε ένα τρίτο site (συνεργάτη) και να ολοκληρώσει τη διαδικασία αγοράς.

Διαβάστε ακόμη: Google Maps: Νέα υπηρεσία που θα προτείνει τη διαδρομή με τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων

Η διαδικασία αυτή δεν είναι κάτι νέο για τους χρήστες της Google, καθώς κάτι παρόμοιο ισχύει και για τα ξενοδοχεία, αλλά και τα αεροπορικά εισιτήρια εδώ και αρκετό καιρό. Ταυτόχρονα, η εταιρεία προσφέρει και επιλογές για τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον διαδρομές, οι οποίες υπολογίζονται βάσει των εκπομπών ρύπων κάθε οχήματος μεταφοράς. Στα ξενοδοχεία, ειδικότερα, η βαθμολογία σε αυτό το επίπεδο κρίνεται από μία σειρά παραμέτρων, όπως πχ. αν έχουν εγκαταστάσεις ανακύκλωσης.

Σε πρώτη φάση, ο μηχανισμός κράτησης εισιτηρίων θα λειτουργήσει σταδιακά σε βασικές αγορές, ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε περισσότερες και ίσως μικρότερες. Το μοναδικό ζήτημα εδώ θα είναι να μπορέσει η Google να συνεργαστεί με ανεξάρτητες εταιρείες που πωλούν τα εισιτήρια ανά περιοχή και να καταφέρει να συνδέσει τα συστήματά της μαζί τους, έτσι ώστε οι χρήστες να λαμβάνουν τη σωστή πληροφορία σε πραγματικό χρόνο. Στην περίπτωση των αεροπορικών εισιτηρίων, τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στο Google είναι είτε από ανεξάρτητα online πρακτορεία κρατήσεων, είτε και από τα online συστήματα των ίδιων των αεροπορικών. Όπως είναι λογικό, και ο μηχανισμός για τα εισιτήρια των τρένων θα λειτουργήσει με παρόμοιο τρόπο.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
GOOGLE ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΡΕΝΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ