Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι αλήθεια ότι τα tablets έχουν «χάσει» λίγο την παλιά τους λάμψη στα μάτια ορισμένων καταναλωτών. Αυτό, όμως, ήρθε να αλλάξει άρδην κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ανάγκη για φορητότητα και αυτονομία έφερε στο προσκήνιο ξανά τα tablets. Αποτέλεσαν την ιδανική λύση για την τηλεκπαίδευση, αλλά και για μια άνετη πλοήγηση στο διαδίκτυο στη δύσκολη καθημερινότητας εντός καραντίνας. Οι χρήστες, κατά τη διάρκεια των lockdowns, έψαχναν για μεγαλύτερες - σε σύγκριση με το κινητό τους - οθόνες. Και αυτό, διότι επιθυμούσαν να βλέπουν ό,τι και στο smartphone τους απλά σε μεγαλύτερη οθόνη. Αλλιώς απολαμβάνεις μια ταινία στο tablet, αλλιώς στη μικρή οθόνη του κινητού σου.

Πάμε, όμως, να δούμε ορισμένα θετικά στοιχεία των tablets.

Αρχικά, είναι ευέλικτα. Όπως μπορείς να κουβαλάς πάνω σου το κινητό, έτσι μπορείς να έχεις και το tablet σου με την ίδια ακριβώς άνεση. Είναι ιδανικό για βιντεοκλήσεις, streaming μέσω Wi-Fi ή 4G/5G, αλλά και για τηλεκπαίδευση.

Τα τελευταία χρόνια, κατασκευάζονται ολοένα και περισσότερο «δυνατά» μοντέλα. Όταν λέμε «δυνατά», εννοούμε σε επίπεδο επιδόσεων. Μιλάμε για tablets που διαθέτουν πολυπύρηνους επεξεργαστές, υψηλής ευκρίνειας οθόνες και κάμερες, τρομερή συνδεσιμότητα με έξτρα περιφερειακά που τα μετατρέπουν σε ισχυρά «πολυεργαλεία».

Πριν αγοράσεις κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο tablet, θα πρέπει να καταλήξεις μέσα σου για το πώς πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις. Αν το θες μονάχα για την καθημερινή σου πλοήγηση στο διαδίκτυο, τότε θα πας σε κάτι πιο οικονομικό και με πιο basic λειτουργίες. Αν πάλι, θες να παίζεις games, τότε θα πρέπει να επιλέξεις ένα tablet με ισχυρό επεξεργαστή και μνήμη RAM/ROM.

Μπορεί για παράδειγμα, να το χρειάζεσαι για βιντεοκλήσεις. Τότε, θα πας σε κάτι με υψηλής ανάλυσης κάμερα. Αν το βλέμμα σου είναι στραμμένο εξ’ ολοκλήρου στην φορητότητά του, τότε θα πρέπει να κατευθυνθείς σε ένα tablet με μεγάλη χωρητικότητα μπαταρίας, αλλά και με δυνατότητα σύνδεσης σε Wi-Fi και 4G/5G.

Εάν επιθυμείς να το «φορτώσεις» με φωτογραφίες, βίντεο, μουσική κ.ά., είναι δεδομένο ότι πρέπει να αγοράσεις ένα tablet με μεγάλη μνήμη αλλά και δυνατότητα προσθήκης έξτρα.

Πριν αγοράσεις tablet, καλό θα ήταν να είσαι σίγουρος σε τι λειτουργικό σύστημα θα στραφείς. Θα μπεις στον κόσμο του iOS της Apple; Θα προτιμήσεις Windows ή θα επιλέξεις Android; Πριν απαντήσεις, κάνε μια μικρή έρευνα αγοράς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA