Μενού
Apple Service Do It yourself
Η Apple φέρνει τη δυνατότητα επισκευής των συσκευών της στα χέρια των Ευρωπαίων καταναλωτών.
  • Α-
  • Α+

Το πρόγραμμα επισκευής των συσκευών της από τους ίδιους τους χρήστες φέρνει η Apple στην Ευρώπη. Η αμερικανική εταιρεία θα επιτρέπει πλέον και στους Ευρωπαίους καταναλωτές να επισκευάσουν μόνοι τους το iPhone ή το MacBook τους, έχοντας πρόσβαση στα επίσημα ανταλλακτικά και εργαλεία. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε καταναλωτές που έχουν μια εμπειρία και γνώση ή έχουν κάποιον δικό τους τεχνικό που μπορεί να ανοίξει μια συσκευή και να την επισκευάσει. Το πρόγραμμα θα γίνει άμεσα διαθέσιμο σε Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα διαθέσιμα εργαλεία και ανταλλακτικά πωλούνται μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο site που περιλαμβάνει διαφορετικά τμήματα για κάθε αγορά που πωλούνται επίσημα τα προϊόντα της Apple. Για όσους το επιθυμούν μπορούν ακόμη και να νοικιάσουν τα κατάλληλα εργαλεία και να μην μπουν σε διαδικασία αγοράς, αν μιλάμε για μια μεμονωμένη βλάβη. Με αυτόν τον τρόπο, το κόστος επισκευής μειώνεται σημαντικά. Μάλιστα, αν στείλουν στην Apple και τα τμήματα που αντικατέστησαν (και τα οποία είχαν βλάβη) για ανακύκλωση, θα λάβουν έξτρα έκπτωση σε μετέπειτα αγορές.

Οι συσκευές που υποστηρίζουν τη διαδικασία είναι τα iPhone 12 και iPhone 13, το τρίτης γενιάς iPhone SE, αλλά και τα MacBook με Apple Silicon. Στην παρούσα φάση διατίθενται πάνω από 200 ξεχωριστά ανταλλακτικά και εργαλεία, μαζί με τα σχετικά εγχειρίδια οδηγιών. Κάποιες χαρακτηριστικές τιμές που βρίσκουμε στο site είναι οι εξής.

  • Μπαταρία iPhone 13 στα 77,04 ευρώ + κουπόνι 26,26 ευρώ αν επιστραφούν τμήματα για ανακύκλωση
  • Αντικατάσταση οθόνης στο iPhone 13 στα 327,11 ευρώ + κουπόνι 40,32 ευρώ αν επιστραφούν τμήματα για ανακύκλωση.

Η υπηρεσία επισκευής από τους χρήστες ξεκίνησε στις ΗΠΑ από τον Απρίλιο και βοήθησε αρκετά τους καταναλωτές να μειώσουν τα κόστη επισκευής, αφού πλέον δεν χρειάζεται να απευθυνθούν μόνο σε έναν επίσημο συνεργάτη της αμερικανικής εταιρείας. Η ίδια η Apple πάντως σημειώνει και σε αυτήν της την ανακοίνωση πως είναι προτιμότερο να απευθυνθούν οι καταναλωτές σε έναν έμπειρο τεχνικό για την επισκευή της συσκευής τους.