Μενού
Atari και Plaion συνεργάζονται για να επαναφέρουν το Atari 2600+
  • Α-
  • Α+

Η Atari ανακοίνωσε στο πλαίσιο της έκθεσης Gamescom 2023 την επιστροφή του Atari 2600, της θρυλικής της κονσόλας που ξεχώρισε τη δεκαετία των 80s και έβαλε τα πρώτα λιθαράκια για να γίνει το gaming πιο mainstream και να μπει σε κάθε σπίτι. Το θρυλικό ξύλινο κουτί με τους 4 διακόπτες έρχεται ξανά στο σήμερα μέσα από το Atari 2600+, μια πιο σύγχρονη εκδοχή του.

Στο πακέτο αγοράς μπορεί κανείς να βρει την ίδια την κονσόλα σε σχεδόν ίδιο σχέδιο (φτάνει στο 80% του μεγέθους της original έκδοσης), αλλά και ένα cartridge με 10 παιχνίδια, τα Adventure, Combat, Dodge 'Em, Haunted House, Maze Craze, Missile Command, RealSports Volleyball, Surround, Video Pinball και Yars' Revenge. Στο πίσω μέρος υπάρχει έξοδος εικόνας HDMI για υποστήριξη σύγχρονων monitors και οθονών, ενώ μπροστά μπορεί κανείς να βρει κλασική υποδοχή cartridges (ή «κασετών» όπως τις έλεγαν οι gamers της εποχής). 

Επί της ουσίας, το νέο Atari «τρέχει» τα παιχνίδια των Atari 2600 και Atari 7800, αρκεί κανείς να έχει τα παιχνίδια στην παλιά τους μορφή και σε κατάσταση που μπορούν να είναι λειτουργικά. Η υποδοχή των κασετών αυτών είναι μία σύγχρονη μορφή του Atari CX40 και υποστηρίζεται ταυτόχρονη συμμετοχή δύο παικτών. Απλά στο πακέτο αγοράς περιλαμβάνεται μόνο ένα χειριστήριο και το δεύτερο θα χρειαστεί να το αγοράσετε εξτρά (στην τιμή των 25 δολαρίων). 

Από τη λίστα των συμβατών παιχνιδιών απουσιάζουν ελάχιστα, οπότε οι λάτρεις του retro gaming και των συλλογών σίγουρα θα ικανοποιηθούν ιδιαίτερα. Πρόσφατα η Atari είχε επιχειρήσει και πάλι να κερδίσει το ενδιαφέρον των ρετρο-λάγνων με το Atari VCS, όμως παρά το μεγάλο ενδιαφέρον που συγκέντρωσε αρχικά, το project δεν χαρακτηρίστηκε από επιτυχία και έφυγε γρήγορα από το προσκήνιο του σύγχρονου gaming.

To Atari 2600+ προφανώς και δεν είναι μια σύγχρονη κονσόλα και δεν θα προσπαθήσει να τα βάλει με τους κολοσσούς του σήμερα. Είναι μια ακόμη προσπάθεια της Atari να εκμεταλλευτεί το πλούσιο παρελθόν της. To Atari 2600+ θα πωλείται από τις 17 Νοεμβρίου στην τιμή των 130 δολαρίων, ενώ ουδείς γνωρίζει αν θα έρθει επίσημα στην ελληνική αγορά.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA