Μενού
O BMind είναι ο «έξυπνος» καθρέπτης που θα αλλάζει τη ζωή σας.
  • Α-
  • Α+

Η Baracoda είναι μια εταιρεία που ασχολείται με την τεχνολογία και τα «έξυπνα» προϊόντα που έχουν στόχο να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη και να τη βελτιώσουν. Στο πλαίσιο της έκθεσης CES 2024 που λαμβάνει χώρα στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, παρουσίασε τον BMind, έναν «έξυπνο» καθρέπτη που θα κάνει τη ζωή των χρηστών πιο εύκολη, θα λειτουργεί με γνώμονα την ψυχική ευεξία και θα τους βοηθήσει να διαχειριστούν μέχρι και το στρες τους.

Πρόκειται για ένα νέας γενιάς προϊόν που έρχεται με λογισμικό από την πλατφόρμα CareOS και παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις που βασίζονται στην ψυχική κατάσταση του χρήστη (η οποία και «διαβάζεται» μέσα από μια σειρά αισθητήρων).

To BMind προσφέρει λειτουργίες ανέπαφης αλληλεπίδρασης (με χειρονομίες), αναγνώριση φωνής, ενώ υποστηρίζει και μηχανισμό ανίχνευσης προθέσεων. 

Ο «έξυπνος» αυτός καθρέπτης βρίσκεται τοποθετημένος μόνιμα στο μπάνιο και προσφέρει καθημερινή παρακολούθηση του χρήστη, τον οποίο και ενημερώνει για την ψυχική του κατάσταση.

Αμέσως μετά, του προτείνει ασκήσεις για να του ανεβάσει τη διάθεση, καθώς και δίνει συμβουλές για καθημερινές ρουτίνες, όπως πχ. το βούρτσισμα των δοντιών για το οποίο αναγνωρίζει σωστές και λάθος κινήσεις και τις διορθώνει με ειδικά σχεδιαγράμματα που προβάλλει.

Οι μηχανισμοί του προσφέρουν ακόμη και συμβουλές και οδηγίες για να περιοριστούν τα συναισθήματα μοναξιάς μέσω ενδείξεων με φως, ήχο και γραφικά. Το BMind αξιοποιεί λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για να εκπαιδεύεται καθημερινά από το feedback που έχει από τον χρήστη και να αναλύει τα δεδομένα που λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο.

Το λειτουργικό CareOS επιτρέπει ακόμη και σε τρίτες εταιρείες να προσφέρουν τις λειτουργίες και εφαρμογές τους και ήδη πάνω από 40 συνεργάτες έχουν ήδη δημιουργήσει μια πληθώρα προγραμμάτων για κάθε περίσταση. Ένας από αυτούς είναι και η ThrivePal, η οποία προσφέρει έναν ψηφιακό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που προτείνει καθημερινές ρουτίνες αυτοβελτίωσης, έχοντας τροφοδοτηθεί με δεδομένα ακόμη και από βιβλία νευροφυσιολογίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA