Μενού

Η Apple ετοιμάζει ριζική αλλαγή και ψάχνει τον επόμενο CEO

Τιμ Κουκ
Τιμ Κουκ | AP
  • Α-
  • Α+

O Τιμ Κουκ ανέλαβε τα ηνία της Apple και πήρε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αμέσως μετά τον Στιβ Τζομπς και η αλήθεια είναι πως αν και στην αρχή δέχτηκε δριμεία κριτική, τα κατάφερε περίφημα και έκανε την Apple μια από τις πιο ισχυρές εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο. Πρόσφατα μάλιστα παρουσίασε τα νέα iPhone 15, ενώ έχει αποκαλύψει πως μέσα στο 2024 θα μπει και στο χώρο της μεικτής πραγματικότητας με το Apple Vision Pro.

O Κουκ έπαιξε σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις και για όλα τα υπόλοιπα σημαντικά προϊόντα της εταιρείας, όπως τα Apple Watch, τα MacBook και τα αξεσουάρ τύπου AirTags και MagSafe.

Ο ίδιος πάντως έχει δηλώσει από το 2021 ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία θα εγκαταλείψει τη θέση του στην εταιρεία και θα τον αντικαταστήσει κάποιος από το υπάρχον προσωπικό. Αν και η εταιρεία δεν μιλάει επίσημα για τα μελλοντικά της πλάνα, ειδικά για τόσο σημαντικές θέσεις, ο ίδιος ο Κουκ μίλησε στο BBC και στο podcast “Dua Lipa: At Your Service”.

Εκεί, απαντώντας στις ερωτήσεις της δημοφιλούς τραγουδίστριας από την Αλβανία, μίλησε για το πως είναι να διοικείς μια τόσο μεγάλη και ισχυρή εταιρεία, αλλά και για την επόμενη μέρα. Σημείωσε ότι η εταιρεία έχει «πολύ συγκεκριμένο πλάνο επιτυχίας για τα επόμενα χρόνια».

Όταν η Dua Lipa ρώτησε για το ποιος θα είναι ο επόμενος CEO, ο Τιμ Κουκ δεν μοιράστηκε μαζί της (και με τους ακροατές/θεατές) κάποιο όνομα. Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι μέρος της δουλειάς του είναι να εκπαιδεύσει τα στελέχη για να έχουν τις ικανότητες που απαιτούνται για διοικήσουν την Apple.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν η Apple θα διαλέξει κάποιον CEO από άλλη εταιρεία, αλλά ο ίδιος ο Κουκ σημείωσε πως επιθυμεί να βρει τον αντικαταστάτη του από τους συνεργάτες που έχει αυτή τη στιγμή. Τόνισε, δε, πως υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που έχουν τις προοπτικές για αυτή τη θέση. Την απόφαση για τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλο θα λάβει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Στην ερώτηση της Dua Lipa για το αν θα είναι στην Apple μέχρι το 2050 για να δει όλες τις αλλαγές που θα φέρει η εταιρεία στην αγορά, απάντησε σχεδόν διεκπεραιωτικά: «δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμη θα είμαι στην Apple». 

Ο Τιμ Κουκ είναι CEO της Apple εδώ και πάνω από μία δεκαετία και γνωρίζει όλες τις εσωτερικές διαδικασίες. «Λατρεύω να είμαι εδώ και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να είμαι εδώ», ανέφερε σε άλλο μέρος της συνέντευξής του, την οποία μπορείτε και να δείτε στη συνέχεια του άρθρου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.