Μενού
Iphone
Iphone | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Την Τρίτη (12/9) η γαλλική υπηρεσία παρακολούθησης ραδιοσυχνοτήτων έδωσε εντολή στην Apple ώστε να προχωρήσει στην παύση πωλήσεων του iPhone 12 το οποίο υποστηρίζουν ότι εκπέμπει υπερβολική ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.  

Όπως αναφέρει το BBC, η υπηρεσία προειδοποίησε την εταιρεία πως εάν δεν καταφέρει να επιλύσει το πρόβλημα μέσω κάποια ενημέρωσης θα πρέπει να σταματήσει τις πωλήσεις του σε ολόκληρη τη χώρα. 

Η «απάντηση» της Apple

Παρόλο που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν για την υψηλή ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι είναι και επιβλαβή για την υγεία του ανθρώπου. 

Η Apple αμφισβητεί την υπηρεσία παρέχοντας αποτελέσματα εργαστηρίου για το iPhone 12 που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 2020, που δείχνουν ότι είναι συμβατό με τους κανονισμούς και το όριο ακτινοβολίας παγκοσμίως.

Όμως, ο υπουργός ψηφιακών υπηρεσιών της Γαλλίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien ότι η απόφαση οφείλεται στα επίπεδα ραδιενέργειας τα οποία είναι πάνω από το αποδεκτό όριο (Το όριο είναι τέσσερα watt για τα κινητά τηλέφωνα, με το  iPhone 12 να φτάνει στα 5,74 watt).

Η Apple έχει περιθώριο δύο εβδομάδων να λύσει το πρόβλημα ώστε να μην διακοπεί η πώληση του μοντέλου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.