Μενού
Άλλη μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης προσθέτει λειτουργίες κλήσεων.
  • Α-
  • Α+

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ψάχνουν συνεχώς τρόπους να κρατήσουν ενεργούς τους χρήστες τους και οι κλήσεις είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και το X (πρώην Twitter) και ήδη αρκετοί χρήστες μπορούν να κάνουν κλήσεις εικόνας και ήχου μέσα από τον λογαριασμό τους.

Με την εμφάνιση της λειτουργίας, κάποιοι είδαν μια σχετική ενημέρωση στην κεντρική σελίδα του X App να λέει «οι κλήσεις ήχου και video είναι εδώ!»

Μέσα στις ρυθμίσεις της εφαρμογής (μετά και από μια σχετική ενημέρωση) υπάρχει διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης των κλήσεων αυτής της μορφής. Το ενδιαφέρον είναι πως κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει μερικώς τη λειτουργία και συγκεκριμένα μόνο για άτομα που εμπιστεύεται.

Είναι άλλωστε γνωστή η πλατφόρμα για τη διατήρηση πολλών ανώνυμων προφίλ και κανείς δεν θα ήθελε να δέχεται κλήσεις από αγνώστους.

Έτσι, προσφέρεται λειτουργία για κλήσεις μόνο από άτομα που έχετε τα στοιχεία τους, που ακολουθείτε, που είναι επιβεβαιωμένοι ή και όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα.

Για να κάνετε μια κλήση δεν έχετε παρά να ανοίξετε ένα DM με έναν άλλο χρήστη, να πατήσετε πάνω στο εικονίδιο του τηλεφώνου που βρίσκεται στο επάνω δεξιά της οθόνης και να διαλέξετε ανάμεσα σε κλήση φωνής ή και ήχου/video. 

O ίδια ο Μασκ επιβεβαίωσε την εξέλιξη μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό, αναφέροντας πως το χαρακτηριστικό είναι ακόμη σε πρώιμη μορφή.  

Ο νέος ιδιοκτήτης του X είχε αναφέρει σε παλαιότερες αναρτήσεις του ότι οι κλήσεις είναι ένας μηχανισμός που θα ήθελε να ενσωματωθεί στην πλατφόρμα, στη λογική ενός app που θα κάνει τα πάντα για τον χρήστη.

Ο Μασκ σημείωσε πως το χαρακτηριστικό θα γίνει διαθέσιμο σε χρήστες iOS, Android, Mac και PC χωρίς να απαιτείται να υπάρχει κάποιος τηλεφωνικός αριθμός.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν οι κλήσεις θα προσφέρονται σε όλους τους χρήστες ή μόνο στους Premium.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA