Μενού
Η Samsung θα παρουσιάσει στις 17 Ιανουαρίου τα νέα Samsung Galaxy S24
  • Α-
  • Α+

H ώρα της Samsung να παρουσιάσει τις νέες της ναυαρχίδες πλησιάζει και η κορεατική εταιρεία επιβεβαίωσε τις φήμες για την πρώτη εκδήλωση Unpacked του 2024. Το χειμερινό Unpacked θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιανουαρίου 2024 και στις 10 το πρωί ώρα Δυτικής Αμερικής (20.00 ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί ζωντανά από τα social media και τα κανάλια της εταιρείας.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο SAP Center του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια και όπως όλα δείχνουν θα γνωρίσουμε για πρώτη φορά τη νέα σειρά των παραδοσιακών ναυαρχίδων. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως θα παρουσιαστούν τα τρία μοντέλα της σειράς S24, δηλαδή τα Samsung Galaxy S24, Samsung Galaxy S24+ και το πανίσχυρο Samsung Galaxy S2 Ultra. Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος η Samsung θα παρουσιάσει νωρίτερα τα νέα της smartphones, μιας και τα δύο προηγούμενα αντίστοιχα events (το 2021 και το 2022) είχαν πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης είναι “Galaxy AI is coming”, κάτι που επίσης επιβεβαιώνει όλες τις φήμες των τελευταίων εβδομάδων για τα νέα τηλέφωνα. Η Samsung θα εστιάσει φέτος αρκετά στην τεχνητή νοημοσύνη και το πως αυτή θα βοηθήσει την καθημερινότητα του χρήστη μέσα από διεργασίες που θα γίνονται στο παρασκήνιο από το hardware και το λογισμικό του smartphone, αλλά και τις cloud υπηρεσίες της εταιρείας.

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, τα Galaxy S24 αναμένεται να έρθουν με τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της Google (Android 14), το νεότερο One UI (One UI 6.1), αλλά και οθόνες AMOLED LTPO με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης από το 1Hz έως και τα 120Hz. Η αλλαγή θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο ανάλογα με τις ανάγκες κάθε εφαρμογής που «τρέχει» ο χρήστης και με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση της μπαταρίας.

Σε ό,τι αφορά τις κάμερες, οι περισσότερες φήμες συγκλίνουν στο ότι το Samsung Galaxy S24 Ultra θα έχει το κορυφαίο setup με 4 φακούς και βασική ανάλυση στα 200MP, ενώ τα υπόλοιπα δύο μοντέλα φέρεται να έχουν 3 φακούς και τον βασικό από αυτούς στα 50MP. Πηγαίνοντας στα του εσωτερικού, το απλό Samsung Galaxy S24 θα έχει το chip Exynos 2400 της Samsung, εκτός από τις εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν σε ΗΠΑ και Καναδά και θα έχουν μια ειδική έκδοση του Snapdragon 8 Gen 3.

Τα Samsung Galaxy S24 Plus και Samsung Galaxy S24 Ultra θα έχουν το Snapdragon 8 Gen 3 chipset στις εκδόσεις που θα εμφανιστούν και θα κυκλοφορήσουν σε όλες τις αγορές του πλανήτη. Οι προ-παραγγελίες των νέων τηλεφώνων θα ανοίξουν με το τέλος της εκδήλωσης, ενώ η διάθεση των νέων μοντέλων αναμένεται λίγες ημέρες ή και εβδομάδες μετά, ανάλογα και με την αγορά.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA