Μενού
  • Α-
  • Α+

Υπό κράτηση εξακολουθεί να βρίσκεται ο Σέρβος σούπερ σταρ του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης ενώ απειλείται διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Σερβίας και Αυστραλίας. Ο «εγκλωβισμός» του «Νόλε» στο αεροδρόμιο λόγω «λανθασμένης βίζας» έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στο Βελιγράδι, με τον πατέρα του Τζόκοβιτς να ζητά από τον κόσμο να κατεβεί στους δρόμους!

Συγκεκριμένα,  ο πατέρας του «Νόλε», Σερτζάν Τζόκοβιτς, καλεί τους Σέρβους να είναι έτοιμοι, ώστε να κατέβουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. «Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει, τον κρατούν αιχμάλωτο εδώ και πολλές ώρες. Δεν είναι μια μάχη για τον Νόβακ αυτή, είναι μία μάχη για την ελευθερία του κόσμου! Είναι μία μάχη για όλο τον κόσμο. Αν δεν τον απελευθερώσουν μέσα στην επόμενη μισή ώρα, ετοιμαστείτε να κατέβουμε στους δρόμους. Είναι μία μάχη για όλους μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οπως αναφέρουν σερβικά μέσα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Σελάκοβιτς κάλεσε τον πρέσβη της Αυστραλίας για εξηγήσεις και προκειμένου να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας, ζητώντας να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Στο μεταξύ, τα ΜΜΕ της Αυστραλίας αναφέρουν ότι όσο περνούν οι ώρες, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα λάβει μέρος στο Australian Open.

Ολα αυτά την ώρα που ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, έχει σημειώσει σε όλους τους τόνους πως ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει πραγματική ιατρική εξαίρεση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πάρει το επόμενο αεροπλάνο και θα γυρίσει σπίτι του! «Αν αυτές οι αποδείξεις είναι ανεπαρκείς, τότε δεν θα έχει διαφορετική αντιμετώπιση από οποιονδήποτε άλλο και θα γυρίσει σπίτι του με την επόμενη πτήση. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κανένας απολύτως», υπογράμμισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση- που έχει την ευθύνη για τα εξωτερικά σύνορα και τη βίζα- δεν συμπεριλήφθηκε στη διαδικασία της χορήγησης εξαίρεσης. Ο Μόρισον σημείωσε ότι έχουν χορηγηθεί αρκετές εξαιρέσεις σε ανθρώπους που μπόρεσαν να υποστηρίξουν την αίτησή τους. 

Η απόφαση να χορηγηθεί εξαίρεση στον Τζόκοβιτς, για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Αυστραλιανό Όπεν, έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις στη χώρα όπου πάνω από το 90% των πολιτών άνω των 16 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Η Μελβούρνη έχει βιώσει αθροιστικά το μεγαλύτερης διάρκειας lockdown στον κόσμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η εξάπλωση της μετάλλαξης Ομικρον έχει εκτοξεύσει σε επίπεδο ρεκόρ τα νέα κρούσματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA