Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν το απόλυτο φαβορί για να πάρει την πρόκριση για τον 2ο γύρο του τουρνουά στο Ρότερνταμ αντιμετωπίζοντας τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φόκινα και το επιβεβαίωσε με τη νίκη του. Όχι τόσο εύκολα όσο θα περίμενε κανείς, όμως, αφού κάποια αβίαστα λάθη είχαν ως συνέπεια το παιχνίδι να πάει στα τρία σετ, για να έρθει τελικά η πρόκριση για τον Έλληνα τενίστα με 2-1.

Το Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη επικράτησε δύσκολα με 7-5, 6-7 (1), 6-4 σε 2 ώρες και 40 λεπτά και την Πέμπτη θα παίξει με έναν εκ των Χάρις και Ιβάσκα, στη φάση των «16» (παίζουν αύριο οι δύο υποψήφιοι αντίπαλοι).

Ο Ισπανός παρά τον τραυματισμό του, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Στέφανου στο μπάκχαντ και την αδυναμία του να κερδίσει πόντους στο δεύτερο σερβίς, βάζοντας δύσκολα στο Νο4 του κόσμου. Ο Τσιτσιπάς πέταξε προβάδισμα 4-2 με σερβίς δικό του στο έβδομο game του δεύτερου σετ. Αντί για 5-2, έγινε 4-3 το σκορ και στο tie break o Φόκινα ισοφάρισε σε 1-1. Στο τρίτο σετ ωστόσο έπαιξε καλύτερα ο Στέφανος και έφτασε στην πρόκριση χάρη σε ένα break στο 3-3.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA