Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη φάση των «16» σταμάτησε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Roland Garros, αφού ο 19χρονος Δανός, Χόλγκερ Ρούνε συνέχισε τις μεγάλες εμφανίσεις και επικράτησε 3-1 (7-5, 3-6, 6-3, 6-4) σετ του Ελληνα τενίστα πανηγυρίζοντας παράλληλα και τη μεγάλη πρόκριση στους «8» του γαλλικού Grand Slam.

Διαβάστε ακόμη: «Αρχίζει το ματς» στη Novibet

Ετσι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς που βρέθηκε σε κακή μέρα «παραδόθηκε» στον ταλαντούχο Ρούνε (νο40 της παγκόσμιας κατάταξης) αποχαιρετώντας με... πικρό «αντίο» τη διοργάνωση. Αυτή ήταν και η κορυφαία νίκη της καριέρας του νεαρού αθλητή, που στη φάση των προημιτελικών του κορυφαίου χωμάτινου τουρνουά θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ντανίλ Μεντβέντεφ-Μάριν Τσίλιτς. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το παιχνίδι ξεκίνησε εξαιρετικά για τον Τσιτσιπά, αφού ανεβάζοντας την πίεσή του στο φιλέ, έκανε το μπρέικ (1-3). Παρόλα αυτά, ο Δανός δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα και εκμεταλλευόμενος κάποια λάθη του Ελληνα τενίστα έκανε μπρέικ στο μπρέικ (2-3). Οι δύο παίκτες κρατούσαν το σερβίς τους έως και το 5-5, εκεί όπου μετά από απίθανα ράλι και φοβερές επιθέσεις, ο 19χρονος έκανε νέο μπρέι (6-5). Ο Ρούνε έφτασε στο 30-0, ο Έλληνας ισοφάρισε 40-40, όμως με θεαματικό τρόπο το πρώτο σετ έκλεισε (7-5) υπέρ του νεαρού.

Αποφασισμένος για την ισοφάριση

Από νωρίς ο Δανός έδειξε διάθεση να συνεχίσει σε αυτό το τέμπο και στο τρίτο game του δεύτερου σετ, έφτασε στο 40-0 και φλέρταρε με το μπρέικ! Όμως ο Τσιτσιπάς με πέντε σερί πόντους κράτησε το σερβίς του (1-2). Ο Έλληνας τενίστας ήταν πιο αποφασισμένος και έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του, έψαχνε την ευκαιρία του για το μπρέικ και τελικά το έκανε! Πέρασε μπροστά με 30-40 και πέτυχε το 3-5! Με όπλο το σερβίς του και χωρίς να χάσει πόντο, ισοφάρισε σε 1-1 (3-6).

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Νεύρα Τσιτσιπά και... αντίο

Η νευρικότητα ήταν φανερή για τον Τσιτσιπά στο τρίτο σετ και έτσι ο Ρούνε χωρίς να χάσει ούτε έναν πόντο έκανε τρομερό μπρέικ και προηγήθηκε με 4-2. Το παιχνίδι του Στέφανου δεν έβγαζε εμπιστοσύνη, αφού τα λάθη έκαναν συχνά την εμφάνισή τους. Παρά την προσπάθεια που έβγαλε και μείωσε σε 5-3, ο Δανός ήταν αυτός που χαμογέλασε (6-3) και πήρε κεφάλι στα σετ.

Με τα game να είναι στο 2-2 στο τέταρτο σετ, ο Ρούνε είχε πάρει για τα καλά τον… αέρα του Τσιτσιπά. Ο 19χρονος μπήκε με απίστευτη ορμή στο παιχνίδι του και με μπρέικ πέρασε μπροστά με 3-2. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του (4-2), ενώ έκανε ένα ακόμα μπρέικ (5-2), με τον παιχνίδι ουσιαστικά να δείχνει ότι τελείωσε. Παρόλα αυτά ο Στέφανος έβγαλε αντίδραση, μείωσε σε 5-4 μετά από θρίλερ, όμως στο τελευταίο όπως αποδείχτηκε game, δεν μπόρεσε να κάνει το μπρέικ , χάνοντας αρκετές ευκαιρίες (6-4) και το ματς ολοκληρώθηκε (3-1 σετ)!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA