Μενού
  • Α-
  • Α+

Όταν τον Νοέμβριο του 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ επικρατούσε στις εκλογές των ΗΠΑ παίρνοντας το χρίσμα ως 45ος πρόεδρος της Αμερικής, ήρθε στην επικαιρότητα ένα επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς «The Simpson», που είχε προβληθεί μιάμιση δεκαετία νωρίτερα.

Σε εκείνο το επεισόδιο, με τίτλο «Bart to the Future», που προβλήθηκε τον Μάρτιο του 2000 είχε προβλεφθεί πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναλάβει χρέη προέδρου! Ήταν μία από τις πολλές... προβλέψεις που μέσα στα 30 χρόνια της σειράς έχουν επιβεβαιωθεί.

Μια βόλτα, άλλωστε στο Youtube, θα σας πείσει για του λόγου το αληθές, καθώς υπάρχουν πολλά βίντεο με τέτοια περιστατικά που προβλήθηκαν στη σειρά και πολλά χρόνια αργότερα επιβεβαιώθηκαν.

Ωστόσο σήμερα δεν θα ξεχωρίσουμε εκείνες τις στιγμές που... οι Simpsons τα είχαν πει, αλλά αυτές που μέσα από τα επεισόδια τους παρήλασαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ. Και είναι αρκετές περιπτώσεις, που οι δημιουργοί της σειράς προσφέρουν την... κίτρινη καρτουνίστικη μορφή σε παλιούς προέδρους της χώρας.

Η πρώτη φράση για τον Τραμπ

Η... λατρεία της σειράς για τον απερχόμενο - όπως όλα δείχνουν- πρόεδρο των ΗΠΑ, φάνηκε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο μετά από την εκλογή του. Αυτό, λοιπόν, ξεκινά με τον Μπαρτ -τον γιο της οικογένεια Σίμπσονς- να γράφει πολλές φορές σε έναν μαυροπίνακα «Είχα χάλια». Και όχι δεν ήταν τυχαίο...

https://twitter.com/TheSimpsons/status/797975377104601088?ref_src=twsrc^tfw

Οι «αγαπημένοι» Μπους και Κλίντον

Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1989 ως και το 1993, αλλά και ο διαδοχός του, Μπιλ Κλίντον (1993-2001) είναι εκείνοι που έχουν εμφανιστεί τις περισσότερες φορές. Κάτι που έχει εξήγηση, καθώς η σειρά άρχισε να μεταδίδεται το 1989.

Ο Μπους είναι πρώην γείτονας των Simpsons, που μετακόμισε τα τελευταία χρόνια στο Σπρίνγκφιλντ, καθώς εκείνος και η σύζυγός του Μπάρμπαρα ήθελαν να πάνε κάπου, όπου οι «άνθρωποι δεν νοιάζονται για την πολιτική».

Στην έβδομη σεζόν της σειράς, στο επεισόδιο 13, ο Χόμερ - ο βασικός πρωταγωνιστής- έρχεται στα χέρια με τον Μπου,  καθώς ο τελευταίος χτυπά το γιο του, Μπαρτ. Ο καυγάς γίνεται μπροστά σε έναν επισκέπτη στη γειτονιά, που δεν είναι άλλος από τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ! Μάλιστα ο Μπους αρνείται να ζητήσει συγνώμη για τον καβγά, γιατί όπως λέει δεν θέλει να φαίνεται «αδύναμος μπροστά στους Ρώσους»...

Ο διάδοχος του Τζορτζ Μπους, Μπιλ Κλίντον, βρέθηκε στην προεδρία την καλύτερη περίοδο τον Simpsons και η «παρουσία» του στη σειρά ήταν συχνή. Χαρακτηριστικές είναι και οι καμέο εμφανίσεις του, σε μελλοντικά επεισόδια όπου αυτοχαρακτηρίζεται ως «άθλιος πρόεδρος» ή όταν ο Μπαρτ δεν θυμάται το όνομά του όταν μιλά για την ιστορία, τον αποκαλεί απλώς «ο τύπος που έκανε σεξ»!

Φυσικά από τη σειρά δεν έχουν περάσει μόνο πρόεδροι που βρέθηκαν στο αξίωμα στα χρόνια που είναι στον αέρα η σειρά. Ο Αβράαμ Λίκολν, για παράδειγμα, έχει «περάσει» από επεισόδια της σειράς. Πιο χαρακτηριστικό ωστόσο θεωρείται ένα του 1992 με τίτλο «Homers Triple Bypass». Εκεί ο Χόμερ προσπαθεί να καθησυχάσει τα παιδιά του πως δεν θα πεθάνει στο χειρουργίο, γιατί: «αυτό συμβαίνει μόνο σε κακούς ανθρώπους». Για να έρθει η ερώτηση του γιου του Μπαρτ «Τί έγινε με τον Λίκολν», με τον Χόμερ να απαντά... βιτριολικά πως: «Πούλησε δημητηριασμένο γάλα σε μαθητές». Μια ξεκάθαρη σπόντα για τον τρόπο που πέθανε η μητέρα του 16ου προέδρου των ΗΠΑ, Νάνσι, από δημητηριασμένο γάλα.

https://twitter.com/SimpsonsQOTD/status/875477754409627650?ref_src=twsrc^tfw

Ο Ομπάμα και το Γκουαντάναμο

Σπόντες υπήρξαν και για τον Μπάρακ Ομπαμα, που εμφανίζεται σε επεισόδια του 2011 και του 2012. Δύο ατάκες ωστόσο έχουν «γράψει».

Η πρώτη είναι του Χόμερ που αποκαλύπτει πως δεν ψήφισε τον Ομπάμα γιατί «έχω ήδη μία γυναίκα που θέλει να τρώω υγιεινά». Κι αν αυτή σας φαίνεται κάπως λάιτ, η πολιτική σπόντα έπεσε στο επεισόδιο «The Ten-Per-Cent Solution» εκεί που ο χαρακτήρας της Τζανίν Γκαρόφαλο λέει στην Άνι Νταμπίνσκι πως θα τηρήσει την υπόσχεσή της όπως έκανε ο Ομπάμα με το Γκουαντάναμο»!

O... ναζί Κένεντι

Σε μία από τις πολλές ιστορίες που θυμάται ο παππούς της οικογένειας, υπάρχει και μία που συνυπηρέτησε μαζί με τον Τζον Κένεντι. Μάλιστα αποκαλύπτει και ένα μεγάλο... μυστικό. Ποιο είναι αυτό; Πως η διάσημη έκφραση του JFK «Ιch bin ein Berliner» είναι η απόδειξη πως ο Κένεντι ήταν ναζί!

Αυτά είναι μερικές από τις στιγμές που οι πρόεδροι των ΗΠΑ δέχθηκαν τα βέλη της δημοφιλούς σειράς. Φυσικά από τα επεισόδια τους παρέλασαν κι άλλοι. Ο Ρίτσαρντ Νίξον, Ο Τζέραρλντ Φορντ, ο Τζίμι Κάρτερ, ο Ρόναλντ Ρίγκαν, ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος. 

Άλλωστε η σειρά που δημιουργήθηκε από τον Ματ Γκρέινιγκ για το τηλεοπτικό κανάλι Fox προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 17/12/1989 και συνεχίζει ως και σήμερα σε διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως. Έχει φτάσει ήδη τα 690 επεισόδια (εδώ μπορείτε να δείτε όλα αναλυτικά) και είναι από τις μακροβιότερες σειρές κινουμένων σχεδίων στην ιστορία της τηλεόρασης, ενώ αναδείχτηκε ως η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά σε ώρα υψηλής τηλεθέασης της αμερικανικής τηλεόρασης.

Με πληροφορίες από nme, screenrant, cnn 

Πηγή φωτό Youtube-Twitter / Credit: Disney​​​​​​​

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA