Μενού
  • Α-
  • Α+

Η λήξη μιας τηλεοπτικής σειράς δεν είναι ποτέ ευχάριστη, καθώς όταν «χτίζεις» μια σχέση βλέποντας ένα επεισόδιο κάθε εβδομάδα για αρκετό καιρό (ή όταν απολαμβάνεις ένα binge-watching μέσα σε ένα σαββατοκύριακο), σίγουρα περιμένεις το φινάλε να είναι αντάξιο των προσδοκιών σου.

Βέβαια οι σειρές δεν έχουν πάντα «happy end» (διπλής), καθώς υπάρχουν μερικά φινάλε δημοφιλών τηλεοπτικών προγραμμάτων που μας άφησαν μια πικρή γεύση στο στόμα και άλλες που μας έκαναν να νομίζουμε ότι χαραμίσαμε τον χρόνο μας σκεφτόμενοι διάφορα σενάρια για το ποιο μπορεί να είναι το τέλος. Ναι Lost εσένα κοιτάζω...

Ας θυμηθούμε λοιπόν όλες τις εργατοώρες που -σχεδόν- χαραμίσαμε σε ορισμένες σειρές για να μας αφήσουν σε τέλος με μια απορία «όντως τώρα;». Αναπόφευκτα από εδώ και πέρα περιέχει σπόιλερς, για την ακρίβεια, μόνο σπόιλερς αφού θυμόμαστε πως αφήσαμε μια τηλεοπτική σειρά να ξενερώσει η ζωή μας με το epic fail φινάλε της.

How I Met Your Mother

Όταν παρακολουθείς 9 σεζόν μια σειράς που ονομάζεται «Πώς γνώρισα την μητέρα σας» περιμένεις πως στο τέλος θα μάθεις πως αλλά και περισσότερες πληροφορίες για την μυστηριώδη μητέρα. Το τέλος αυτής της σειράς υπήρξε τόσο κακογραμμένο, που πολλοί θαυμαστές συγκέντρωσαν αιτήσεις να γραφτεί και να γυριστεί εκ νέου! Λογικό, αφού αποδεικνύεται πως η ιστορία που διηγείται ο Τεντ στα παιδιά του δεν αφορά τόσο πως γνώρισε την μητέρα τους, αλλά τις ερωτικές του περιπέτειες πριν την γνωρίσει. Και σαν να μην έφτασε αυτό, οι σεναριογράφοι «σκοτώνουν» την Μητέρα και ο Τεντ έξι χρόνια μετά από τον θάνατο της (όσο διηγείται αυτή την ατελείωτη ιστορία;!;) εξομολογείται στα παιδιά του πως έχει και πάλι αισθήματα για την Ρόμπιν (η οποία έχει πάρει διαζύγιο από τον Μπάρνει), και μια μπλε τρομπέτα στο χέρι κάνει για πολλοστή φορά την κίνηση του. Τελικά θα καταλήξουν μαζί.

Game Of Thrones

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Game of Thrones θα μείνει στην ιστορία ως ένα αναμφισβήτητο φαινόμενο. Σχεδόν δύο χρόνια μετά, το φινάλε του παραμένει εξοργιστικό και η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η εκπνοή της πιο επιτυχημένης σειράς όλων των εποχών απέτυχε παταγωδώς, είναι ότι δεν την είχαμε συζητήσει ξανά από τότε. Χαρακτήρες έκαναν στροφή 180 μοιρών ενώ η πλοκή και η κατάληξη κάποιων εκ των ηρώων μοιάζει αρκετά πρόχειρη και ασύνδετη με ότι είχε προηγηθεί. Η επιλογή του Bran για να καθίσει στον περίφημο θρόνο ήταν επίσης μία από τις λιγότερο δημοφιλείς αποφάσεις του φινάλε που δημιούργησε μια στρατιά οργισμένων τηλεθεατών και ρεκόρ χαμηλής βαθμολογίας σε site για ταινίες τόπως το Rotten Tomatoes και το IMDb. Αυτό που καταλήγουν όλοι είναι ότι το φινάλε του Game of Thrones μοιάζει προσβλητικό, όχι όμως απέναντι στους εκατομμύρια θαυμαστές του, όσο απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό.

Lost

Σε αυτό το νησί, κάθε σεζόν έμοιαζε να μπορεί να είναι και η τελευταία. Πάνω που τα μυστήρια λύνονταν και το τοπίο ξεκαθάριζε, προέκυπταν και άλλα ερωτηματικά. Προφανώς οι δημιουργοί είδαν πόσο μεγάλη επιτυχία είχε η σειρά και αποφάσισαν να την τραβήξουν τόσο πολύ, που κάποια στιγμή ξεχείλωσε. Το αποτέλεσμα ότι φάγαμε 6000 λεπτά από την ζωή μας για να καταλάβουμε ότι όλοι ήταν νεκροί, αλλά δεν πέθαναν με το που έπεσε το αεροπλάνο, και οι ψυχές τους περιφερόντουσαν μπρος πίσω μέχρι να συναντηθούν υπό τη σκέπη ενός τύπου που φέρει το όνομα Κρίστιαν Σέπαρντ. Όλα ήταν μια πλάνη, ένα μέρος μια κάθαρσης που συνέβη στο μυαλό κάποιων και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αισθανόμαστε και εμείς: όλα ήταν μια πλάνη...

Dexter

Το Dexter ήταν μια πολλά υποσχόμενη σειρά, η οποία ωστόσο άφησε μια πικρή γεύση στους τηλεθεατές με το φινάλε της. Ενώ οι πρώτες τέσσερις σεζόν της σειράς έλαβαν αποθεωτικές κριτικές από το κοινό και τους κριτικούς, στη συνέχεια το Dexter άρχισε να κατεβάζει στροφές, χάνοντας έτσι μεγάλο μέρος της γοητείας και της δυναμικής του. Στο τελευταίο επεισόδιο ο Dexter αφήνει την Debra εκεί που άφηνε όλα τα θύματα του, στον ωκεανό. Στη συνέχεια κατευθύνεται με το σκάφος του προς την καταιγίδα και όλα δείχνουν ότι πεθαίνει. Αυτό θα ήταν ένα ιδανικό φινάλε ίσως για μια προσωπικότητα σαν τον Dexter. Μέχρι την τελευταία σκηνή όπου ο Dexter εμφανίζεται. Βρίσκεται κάπου στην Αλάσκα. Ένα πολύ συμβατικό τέλος για έναν τόσο αντισυμβατικό χαρακτήρα. Ο πρωταγωνιστής μάλιστα της σειράς όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το τελευταίο επεισόδιο «πετσόκοψε» τους σεναριογράφους λέγοντας «Νομίζω ότι δεν το είδα καν! Νομίζω ότι η σειρά είχε χάσει ένα μέρος της ώθησής της.

Διαβάστε ακόμα

Ο Τιμ Μπάρτον σκηνοθετεί τη spinoff σειρά της Οικογένειας Άνταμς για το Netflix

Οι πιο δημοφιλείς σειρές του Netflix που πήγαν την επιστημονική φαντασία σε άλλο επίπεδο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA