Μενού
  • Α-
  • Α+

Ούσα μια από τις μεγάλες μούσες του ελληνικού κινηματογράφου, η Ζωζώ Σαπουντζάκη έχει να διηγηθεί ιστορίες που θα μπορούσαν να κρατήσουν μια ζωή. Αλλά δεν είναι μόνο τα πεπραγμένα της στην Ελλάδα που της έδωσαν τόσες εμπειρίες. Είναι και η ζωή της στην Αμερική, σε μια χρυσή εποχή για το Χόλιγουντ, με τη Ζωζώ να εμφανίζεται σε μαγαζιά της Νέας Υόρκης και να έχει στα πόδια τους τους Έλληνες εφοπλιστές. Στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή DoT, μίλησε για τους άντρες που πέρασαν από τη ζωή της, τους γάμους, τα φλερτ, τη συντροφικότητα και δεν εξέλειπαν απ΄αυτούς τους άντρες οι εφοπλιστές, όπως ο μικρός Ωνάσης.

Όπως ανέφερε η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ένα από τα εντονότερα φλερτ της ζωής της της ήρθε σε ηλικία 19-20 ετών, με τον Αλέξανδρο Ωνάση, γιο του Αριστοτέλη, να είναι τρελός για χάρη της και να της στέλνει γράμματα όπου εκθείαζε την ομορφιά της.

«Στη Νέα Υόρκη που τραγουδούσα, ήταν πρώτο τραπέζι πίστα Ωνάσης, Μινωτής, Νιάρχος και Λιβανός. Όπως τραγουδάω, πέφτω μπροστά στο τραπέζι και μου κάνει ο Λιβανός "να σου πω" και βάζει το χέρι στην τσέπη και μου δίνει λεφτά. Το έκανε και το επόμενο βράδυ, εγώ όμως τα μοιραζόμουν με τους χορευτές. Το τρίτο βράδυ βάζω το χέρι στην τσέπη, μου το πιάνει και μου το αρπάζει και λέει "άκου να σου πω, εσύ είσαι στην ξενιτιά και τα λεφτά τα δίνω σε σένα, όχι σ΄αυτούς τους μαντραχαλάδες".

Με τον Ωνάση το μικρό, τον Αλέξανδρο, γνωριστήκαμε σε ένα κέντρο, την Πεταλούδα, που είχε έρθει με τους φίλους του. Με κάλεσε στο τραπέζι του, μου άνοιξε μια σαμπάνια και καθίσαμε… Την άλλη μέρα ήρθε από το σπίτι μου, εδώ που μένω τώρα, και πέρασε και με πήρε για να πάμε να φάμε σε ένα καλό μαγαζί στη Γλυφάδα. Με κοίταζε, με θαύμαζε, σαν τρελός έκανε. Ήταν και μικρός, ήταν 17 ετών τότε κι εγώ 19. Τελικά πήγε στο εξωτερικό και μου έστελνε γραμματάκια.

Ερχόταν να με δει με τον πατέρα του, τον Αριστοτέλη. Θυμάμαι χορεύαμε ένα βράδυ, ήταν πολύ ερωτευμένος με την Κάλλας, και μου έλεγε διάφορα πράγματα, είχαν τσακωθεί. Αλλά ήταν κύριος. Καθόταν ο Ωνάσης σε ένα τραπέζι με 20 άτομα και ο Νιάρχος μόνος του. Ο Νιάρχος γέμιζε με λίρες ένα κουτάκι από σπίρτα και μου το έστελνε για να του πω ένα τραγούδι. Αλλά ο Ωνάσης ήταν κύριος».

https://www.youtube.com/watch?v=S5zUAv95qfQ
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA