Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τον τίτλο «Πού έχεις πάει Ρούντι Τζουλιάνι;» θα κυκλοφορήσει το νέο ντοκιμαντέρ από την MRC Non-Fiction και τη Rolling Stone Films. Προσπάθώντας να απαντήσουν στο εν λόγω ερώτημα οι δημιουργοί εξετάζουν το πως από πρότυπο δημάρχου της Νέας Υόρκης, ο Ρούντι Τζουλιάνι βρέθηκε μπλεγμένος στον κυκλώνα θεωριών συνωμοσίας.Τη σκηνοθεσία θα αναλάβουν ο Ζακ Χάινζερλινγκ, υποψήφιος για Όσκαρ και η Γκαμπριέλε Σόντερ, δύο φορές βραβευμένη με Emmy. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει το 2022.

Η υπόθεση του ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ που θα βασιστεί στο άρθρο του Σεθ Χετένα για το Rolling Stone με τίτλο «Τι συνέβη στο Δήμαρχο της Αμερικής;», ακολουθεί την κατρακύλα του Ρούντι Τζουλιάνι από την καθολική λατρεία που δέχτηκε για την απάντησή του στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου κάνοντάς τον εθνικό ήρωα, στα άδυτα συνωμοσιών πολιτικού φάσματος. Η απόπειρα σπίλωσης του τωρινού προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καθώς και του Χάντερ Μπάιντεν που οδήγησε στο σκάνδαλο της Ουκρανίας και την πρώτη παραπομπή του Τραμπ σε δίκη, τη διασπορά ισχυρισμών για εκλογικές άπατες που υποκίνησαν τις ταραχές στο Καπιτώλιο, τον Ιανουάριο, μέχρι και τη στήριξη στις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ προς τον Μπαράκ Ομπάμα που τον χαρακτήριζε ιδρυτή της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, είναι κάποια από εκείνα που αμαύρωσαν το όνομα του, τη δημοτικότητα του και τη φήμη του. Στο μικροσκόπιο θα μπουν, δηλαδή, όσα αντιπροσώπευε κάποτε ο Ρούντι Τζουλιάνι για τους Αμερικανούς, κι όλα όσα ακολούθησαν μετέπειτα.

Ο Τζέισον Φάιν, διευθυντής ανάπτυξης περιεχομένου της Rolling Stone, δήλωσε πως «σπάνια ένα πρόσωπο της Αμερικής υποβιβάζεται τόσο γρήγορα στα μάτια του κοινού. Καθώς καταγράφαμε την πτώση του Ρούντι, τους περίεργους πολιτικούς του ελιγμούς, τις ύποπτες επιχειρηματικές συναλλαγές και τώρα, το ότι βρίσκεται υπό ποινική έρευνα από το ίδιο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν που κάποτε διηύθυνε, βλέπαμε την ιστορία του ως παραβολή για τις σκοτεινές δυνάμεις που έχουν διαμορφώσει την αμερικανική πολιτική».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA