Μενού
  • Α-
  • Α+

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η παραφιλολογία για χρήση κοκαΐνης στη διάρκεια του διαγωνισμού της Eurovision, ο Damiano David των Maneskin από την Ιταλία είχε αρνηθεί ξεκάθαρα αυτό που του καταλόγιζαν και δήλωνε διατεθειμένος να κάνει τεστ για ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών. Στην πορεία κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που τον δείχνει σκυμμένο πάνω από το τραπέζι που καθόταν η ιταλική αποστολή, σε μια κίνηση που θύμιζε κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών. Το τεστ λοιπόν έγινε και ο Damiano απεδείχθη πως δεν είχε κάνει χρήση κοκαΐνης.

Συνήθως, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Στην περίπτωση όμως του Damiano David και των Maneskin, υπήρχε μόνο καπνός. Κι αυτό γιατί η νίκη τους στη Eurovision επισκιάστηκε από τη φημολογία για χρήση κοκαΐνης από μεριάς του στη διάρκεια του διαγωνισμού, το τεστ όμως που έγινε δικαίωσε τον τραγουδιστή και το συγκρότημα. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή είχε αυτοδιατεθεί για τεστ και είχε κάνει σαφές πως το επίμαχο πλάνο δεν αφορούσε αυτό που του πρόσαπταν.

Διαβάστε ακόμη: Eurovision 2021: Η φωτογραφία που φέρεται να αποδεικνύει ότι ο Damiano David δεν έκανε χρήση ναρκωτικών

Η ανακοίνωση της EBU, της διοργανώτριας αρχής της Eurovision, αναφέρει:

«Κατόπιν ισχυρισμών για χρήση ναρκωτικών στο Green Room κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού της Eurovision στις 22 Μαΐου, η EBU, όπως ζητήθηκε από την ιταλική αποστολή, έκανε ενδελεχή έρευνα των γεγονότων, μεταξύ των οποίων και έλεγχο στο διαθέσιμο οπτικό υλικό. Ταυτόχρονα, έγινε τεστ ναρκωτικών το οποίο προσφέρθηκε να κάνει ο τραγουδιστής των Maneskin, το οποίο βγήκε αρνητικό. Καμία χρήση ναρκωτικών δεν έγινε στη Eurovision, η υπόθεση έκλεισε.

Είμαστε σε εγρήγορση καθώς ανακριβείς ισχυρισμοί οδήγησαν σε ψευδείς ειδήσεις που επισκίασαν το πνεύμα και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Για ακόμα μια φορά, συγχαίρουμε τους Maneskin και τους ευχόμαστε τεράστια επιτυχία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το ιταλικό δίκτυο RAI, συνεργάτη μας στην Ιταλία, για να στήσουμε έναν αξέχαστο διαγωνισμό στην Ιταλία την επόμενη χρονιά».

Σοκαρισμένοι από όσα ακούστηκαν οι Maneskin

Τόσο ο Damiano David όσο και συνολικά η ιταλική αποστολή, αρνούνταν από την πρώτη στιγμή τα περί ναρκωτικών. Σε ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξή τύπου μετά τη νίκη, ο Damiano είχε πει «Δεν κάνω ναρκωτικά. Ο Τόμας έσπασε ένα ποτήρι. Σας παρακαλώ παιδιά, δεν κάνω ναρκωτικά. Σας ικετεύω, μην το λέτε αυτό. Μην το λέτε αυτό, σας παρακαλώ. Ελάτε τώρα, όχι κοκαΐνη, μην το λέτε αυτό».

Και μετά απ΄αυτή την απάντηση, με την ανεξέλεγκτη τροπή που πήρε αυτή η φημολογία, οι Maneskin είχαν κάνει σχετική ανάρτηση στο Instagram: «Είμαστε πραγματικά σοκαρισμένοι με αυτά που λέγονται για τον Damiano, ότι κάνει ναρκωτικά. Είμαστε κατά των ναρκωτικών και δεν έχουμε πάρει ποτέ κοκαΐνη. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τεστ γιατί δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Είμαστε εδώ για να παίξουμε μουσική και είμαστε τόσο χαρούμενοι για τη νίκη μας στη Eurovision. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όποιον μας υποστηρίζει, το rock 'n' roll δεν πεθαίνει ποτέ. Σας αγαπάμε»! 

Τέλος, σε δηλώσεις του στην εκπομπή Πρωινό από το αεροδρόμιο της Ρώμης, ο Damiano David επανέλαβε ότι «ο Τόμας έσπασε ένα ποτήρι, οπότε κοίταξα κάτω και είπα "τι έκανες Τόμας;" και ξέρω πώς φαίνεται, αλλά δεν έχω κάνει ποτέ ναρκωτικά στη ζωή μου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA