Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να έχουν περάσει 24 χρόνια από την πρεμιέρα του πρώτου επεισοδίου στις 6 Ιουνίου του 1998, αλλά το «Sex and the City» έχει γράψει τη δική του τηλεοπτική ιστορία, έχει φανατικό κοινό, ενώ φέτος το ενδιαφέρον των θαυμαστών της σειράς ανανεώθηκε χάρη στο revival «And Just Like That» που προβλήθηκε από το HBO Max. 

Μάλιστα, πρόσφατα ανακοινώθηκε πως το «And Just Like That» ανανεώθηκε και για δεύτερη σεζόν αν και ακόμα είναι άγνωστο το πότε θα προβληθούν τα νέα επεισόδια. Η Κιμ Κατράλ δε θα επιστρέψει ως Σαμάνθα Τζόουνς ούτε αυτή τη φορά αν και η Σαμάνθα θα συνεχίσει να επικοινωνεί με την Κάρυ Μπράντσοου μέσω μηνυμάτων. 

Παρά τα όσα έχουν γραφτεί όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχουν ακόμα πράγματα που ακόμα και οι πιο φανατικοί θαυμαστές μπορεί να μην ξέρουν για τη σειρά - φαινόμενο, η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Κάντις Μπούσνελ. Μπορεί τώρα να μας κάνει εντύπωση, αλλά η συγγραφέας πήρε μόλις 60.000 δολάρια για να παραχωρήσει τα δικαιώματα, ώστε να γίνει η σειρά. 

Στην αρχή δε ούτε η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ούτε η Κιμ Κατράλ ήθελαν να ενσαρκώσουν τους δύο ρόλους που εκτόξευσαν τη δημοτικότητά τους σε όλο τον κόσμο. Η Πάρκερ ένιωθε πως δεν έχει τίποτα κοινό με την Κάρι ή με οποιαδήποτε από τις τρεις φίλες της, ενώ φοβόταν και ότι θα ριψοκινδυνέψει να «κάψει» την καριέρα της σε κινηματογράφο και θέατρο. Η Κατράλ, από την άλλη, δίσταζε επειδή είχε ενσαρκώσει παρόμοιους ρόλους στο παρελθόν, αλλά και επειδή ήταν δέκα χρόνια μεγαλύτερη από τις τρεις συμπρωταγωνίστριές της. Ωστόσο, όταν έμαθε πως η Πάρκερ είχε ήδη υπογράψει, δέχτηκε αμέσως. το λες και ειρωνεία εάν κρίνουμε από την κατάληξη… 

Μπορεί να την ταυτίσαμε με το ρόλο της Σάρλοτ Γιορκ, όμως, οι παραγωγοί πρώτα είχαν προτείνει στην Κριστίν Ντέιβις να παίξει το ρόλο της Κάρι. Εκείνη πάλι ερωτεύτηκε τη Σάρλοτ και τελικά τους έπεισε ότι μόνο εκείνο το ρόλο θα μπορούσε να παίξει. Στην αρχή ο ρόλος επρόκειτο να είναι γκεστ και όχι πρωταγωνιστικός, αλλά στην πορεία σεναριογράφοι και παραγωγοί αποφάσισαν ότι ήθελαν να έχουν και τις τέσσερις ηρωίδες μαζί σε όλα τα επεισόδια. 

Η Σίνθια Νίξον είναι φυσική ξανθιά και με ξανθά μαλλιά έκανε οντισιόν για το ρόλο της κοκκινομάλλας Μιράντα Χομπς με τον δημιουργό της σειράς, Ντάρρεν Σταρ να ελπίζει σε εκείνη τη φάση ότι στην πρωταγωνίστριά του θα πηγαίνει εξίσου και το κόκκινο μαλλί. 

Κατά τη διάρκεια της τρίτης σεζόν μετά το γύρισμα της διάσημης σκηνής όπου η Κάρι και ο Mr. Big πέφτουν στη λίμνη του Central Park, η Πάρκερ έκοψε το πόδι της και έτσι, μόλις βγήκε από το νερό, η παραγωγή της έκανε αντιτετανικό εμβόλιο για παν ενδεχόμενο. 

Να σημειώσουμε κιόλας πως η Πάρκερ ήταν η μόνη από τις τέσσερις ηθοποιούς που αρνιόταν πεισματικά να εμφανιστεί γυμνή ή έστω ημίγυμνη με την ίδια να εξηγεί πως απλά δεν ένιωθε άνετα να κάνει κάτι τέτοιο. 

Επίσης, μπορεί η ίδια να είχε φορέσει πανάκριβες δημιουργίες κατά τη διάρκεια των έξι σεζόν και των δύο ταινιών που ακολούθησαν, όμως, έχει υπάρξει και ρούχο που κόστισε μόλις πέντε δολάρια. Το μόνο ρούχο που φόρεσε ξανά και ξανά ειδικά στις δύο πρώτες σεζόν ήταν το γούνινο παλτό της. Η Πάρκερ έχει κρατήσει πολλά ρούχα που φόρεσε στη σειρά και στις δυο ταινίες και πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα του «And Just Like That» τα δάνεισε στους σχεδιαστές των ρούχων της νέας σειράς για… έμπνευση. 

Όσο για τον έρωτα της ζωής της, τον Mr. Big, του οποίου το πραγματικό όνομα «Τζον» αποκαλύφθηκε σε μία από τις τελευταίες σκηνές της σειράς, ο παραγωγός της σειράς, Μάικλ Πάτρικ Κινγκ έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του πως το σκέφτηκε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή γιατί σκέφτηκε ότι απλά δεν γίνεται να μην το αναφέρουν καθόλου πριν το μεγάλο φινάλε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA