Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί τα στελέχη των καναλιών και οι τηλεαστέρες της ψυχαγωγίας και της ενημέρωσης να διανύουν τις τελευταίες ημέρες της θερινής τους ανάπαυλας στις παραλίες ωστόσο η μάχη για τη νέα τηλεοπτική σεζόν προοιωνίζεται σκληρή για την ακρίβεια μέχρις εσχάτων. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η απόφαση των σταθμών να «πέσουν» στους «αέρες» τους όχι μόνο τα τρέϊλερ των εκπομπών πρωτίστως ενημερωτικών και εν συνεχεία ψυχαγωγικών, αλλά και των «βαριών χαρτιών» του prime time. Το προνομιακό πεδίο της σύγκρουσης θα είναι φέτος στον τομέα της Ελληνικής μυθοπλασίας.

Διαβάστε ακόμη: Απόστολος Γκλέτσος στο ανανεωμένo ΟPEN, κλείδωσε η επιστροφή Σεργουλόπουλου στη μικρή οθόνη

Ήδη κάποιες προαναγγελίες έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών όπως αποτυπώνεται στις τάσεις του twitter: Το τρέιλερ του δεύτερου κύκλου του «Σασμού» (Alpha) που αποκαλύπτει την είσοδο του Στέλιου Μάινα στη σειρά, αυτό της συνέχειας της «Γης της Ελιάς» (Mega) με την ερωτική σκηνή Αλέξη - Μυρτάλης, η διαφήμιση του «Αυτή η νύχτα μένει» (Alpha) με πρωταγωνιστές τους Μπισμπίκη – Στάνκογλου που ξεχώρισαν σε ρόλους απόλυτων κακών στις «Μέλισσες», αλλά και από το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου και αυτό του «Μαύρου Ρόδου» (Mega) που περιγράφει τον αδιέξοδο έρωτα μιας δόκιμης μοναχής και ενός γοητευτικού άνδρα με τη Φωτεινή Παπαθεοδώρου και τον Μιχαήλ Ταμπακάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Έρχεται καταιγισμός πολλών ακόμη promo μέσα στις επόμενες μέρες. 

Τα τρία «όχι» στη Σκορδά, οι εκπλήξεις και τα νέα πρόσωπα 

Από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου φουλάρουν οι μηχανές για το στήσιμο της νέας εκπομπής της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΪ. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η εκπομπή δεν θα ξεκινά στις 10.00, αλλά 20 λεπτά νωρίτερα στις 09.40 για να προλαβαίνει τον ανταγωνισμό ακόμη και την έναρξη του «Πρωινού» με τον Γιώργο Λιάγκα και τη Δούκισσα Νομικού. Με τα έως τώρα δεδομένα στο πάνελ θα βρίσκονται η Έλενα Χριστοπούλου, η Ελένη Φωτοπούλου πρώην συνεργάτιδα της Ελένης Μενεγάκη που επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια απουσίας στη μικρή οθόνη, η Αφροδίτη Γραμμέλη που είχε συνεργαστεί και πάλι με τη Σκορδά για δύο χρόνια στο «Πρωινό» και ο στενός συνεργάτης της παρουσιάστριας, Νίκος Παρτσώλης. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν όλη η ομάδα θα έχει σταθερή παρουσία στο πάνελ ή θα μπαινοβγαίνουν ανάλογα με την ενότητα, πρακτική που υιοθέτησε την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν στην εκπομπή της η Ελένη Μενεγάκη.

Η Φαίη Σκορδά έχει εισπράξει μέχρι στιγμής τρεις αρνήσεις: Της αστρολόγου Βίκης Παγιατάκη που έχει ενεργό συμβόλαιο συνεργασίας με το Mega για το «Πάμε Δανάη», της Άσης Μπήλιου που προτίμησε να παραμείνει στο STAR και στο νέο Breakfast των Παύλου – Χατζίδου και της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Για την τελευταία δόθηκε μεγάλη μάχη μεταξύ ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1 και η γνωστή μαγείρισσα επέλεξε να συνεργαστεί τελικά με τον Γιώργο Λιάγκα. Η Αργυρώ φέρεται να ήταν δυσαρεστημένη την περσινή σεζόν από το κανάλι του Φαλήρου για τη μετακίνηση της εκπομπή της. Όσον αφορά στη δρομολογημένη συνεργασία της με τον ΑΝΤ1, εάν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, ίσως στο δεύτερο μισό της σεζόν έχει και τη δική της μαγειρική εκπομπή τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου. 

Τον Γενάρη του '23 η πρώτη αξιολόγηση για τις αλλαγές στο Open 

Έγινε η επένδυση που ζητούσαν τα στελέχη του Ανοιχτού Καναλιού προεξάρχοντος του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του σταθμού, Γιάννη Λάτσιου, από την ιδιοκτησία του Open, η οποία τώρα αναμένει αυτή η νέα προσπάθεια να αποδώσει καρπούς. Ο ενημερωτικός τομέας ενισχύθηκε σημαντικά (Καμπουράκης, Στάθης, Στραβελάκης, Νιφλής, Φώσκολου, Σιαδήμας) με μεταγραφές από το άλλα κανάλια, ενώ το ίδιο έγινε και στον τομέα της ψυχαγωγίας κυρίως στο prime time με τρεις σειρές που υπογράφουν ισάριθμοι επιτυχημένοι δημιουργοί ο Μανούσος Μανουσάκης («Κόκκινο Ποτάμι 2») ο Δημήτρης Αποστόλου («Έρωτας φυγάς») και ο Βασίλης Θωμόπουλος («Είμαστε οικογένεια»).

Και στις τρεις σειρές κλείστηκαν πρωταγωνιστικά ονόματα πρώτης γραμμής. Η πρώτη αποτίμηση της πορείας του νέου προγράμματος θα γίνει τον Ιανουάριο του 2023. Στόχος αυτή τη στιγμή είναι το κανάλι να καταστεί ανταγωνιστικό και να χτυπήσει τα υπόλοιπα 5 ιδιωτικά καθώς τη σεζόν που τελείωσε η απόσταση από αυτά ήταν μεγάλη, αντίθετα υπήρχαν και μέρες που η ΕΡΤ1 έριχνε το Open από την έκτη στην έβδομη θέση της τελικής κατάταξης στην τηλεθέαση. Πάντως περίοδος χάριτος έχει δοθεί και μπορεί να δοθεί και παράταση, καθώς ανώτατα στελέχη της διοίκησης κατανοούν πως χρειάζεται χρόνος για να ανακάμψει ο σταθμός της Παιανίας.  

Τελικός και μικρός τελικός του Μουντιάλ στον ελεύθερο ΑΝΤ1 

Πολλά σενάρια είχαν ακουστεί για τη μετάδοση των αγώνων της τελικής φάσης του Μουντιάλ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου στο Κατάρ. Ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί πως οι αγώνες θα προβάλλονται τόσο από την ελεύθερη τηλεόραση του ΑΝΤ1 όσο και από τη συνδρομητική πλατφόρμα του ΑΝΤ1 το ΑΝΤ1+ δεν είχε διευκρινιστεί τι θα γίνει με την τελική φάση που εκ των πραγμάτων έχει το μεγάλο ενδιαφέρον. Υπήρχαν σκέψεις στον ΑΝΤ1 για την μετάδοση κάποιων εκ των αγώνων – «φιλέτα» στο συνδρομητικό κανάλι του ομίλου, ώστε να αυξηθούν και οι συνδρομές, όμως, τελικά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Η τελική απόφαση είναι η συμμετοχή του ΑΝΤ1+ στην προβολή των αγώνων να ολοκληρωθεί στη φάση των «16». Από τα προημιτελικά δηλαδή τη φάση των «8» που θα ξεκινήσει στις 6 Δεκεμβρίου οι αγώνες θα μεταδίδονται αποκλειστικά από την ελεύθερη συχνότητα του ΑΝΤ1. Το ίδιο φυσικά ισχύει για την τρίτη θέση και τον τελικό που θα προβληθούν στις 17 και 18 Δεκεμβρίου αντίστοιχα στις 17.00 το απόγευμα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA