Μενού
  • Α-
  • Α+

Με το MasterChef να κάνει την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του σήμερα, εμείς οι συντάκτες του reader.gr δεν θα μπορούσαμε να μην ακονίζουμε τα μαχαίρια μας -και σε καμία περίπτωση τις πένες μας- για να σχολιάσουμε όλα όσα πρόκειται να δούμε στον πέμπτο κύκλο. Ωστόσο, θα πρέπει να ομολογήσουμε πως νοσταλγούμε τα παλιότερα διαφορετικά ή και «διαφορετικά» MasterChef. Πιο συγκεκριμένα, στον καθένα από εμάς ξεχωριστά λείπει ένας παίκτης που με τον χαρακτήρα του ή/και τις μαγειρικές του ικανότητες έμεινε στην συνείδησή μας σαν τον πρόσωπο του MasterChef.

Αυτόν, λοιπόν, τον επίδοξο σεφ τον ξαναβάζαμε με μεγάλη χαρά στο νέο κύκλο, αν δεν είχαν αντίρρηση η παραγωγή και οι 3 κριτές. Όχι, ότι καταφέραμε να συμφωνήσουμε στο ποιος είναι «the choosen one» για να κάνει πίκλα ότι λαχανικό υπάρχει ή για να πετύχει την τέλεια σφαιροποίηση. Όπως θα δείτε παρακάτω, ο καθένας μας έχει ένα άλλο μαγειρικό πουλέν. Σε ένα πράγμα όμως όλοι συμφωνήσαμε. Φέτος θέλουμε λιγότερους τσακωμούς, ανύπαρκτες ίντριγκες και μεγαλύτερο focus στην μαγειρική. Και ας κάνει το πέμπτο MasterChef λιγότερο «κρατς», δεν πειράζει...

Πάμε να μοιράζουμε τις δικές μας άσπρες ποδιές και κονκάρδες και ας νικήσει ο καλύτερος!

Η Γιώτα Ρουγκάλα δίνει την άσπρη ποδιά στον Γιώργο Πορφύρη

 

Στον Γιώργο Πορφύρη η ψήφος για το MasterChef All Star! Τα ριάλιτι με τσακωμούς ανά δίλεπτο έχουν κάπως κουράσει. Και αυτός είναι άλλος ένας λόγος που ο Πορφύρης είναι η μόνη απάντηση στην ερώτηση φωτιά «ποιον θα ξαναβάζαμε στο MasterChef;». Γιατί όπως σοφά και ξεκάθαρα είπε κι αυτός: «Το φετινό (σσ περσινό πια) ήταν από τα χειρότερα που έχω δει ποτέ, δεν βλεπόταν. Ήταν κάτι άλλο. Δεν ήταν κάτι σχετικό με τη μαγειρική. Μπορεί να κέρδισε ένας καλός μάγειρας και στην ουσία να δικαιώθηκε το παιχνίδι αλλά προσωπικά δεν μπορούσα να το παρακολουθήσω πάνω από 5 λεπτά»!

Ο Γιώργος Πορφύρης ήταν στον τρίτο κύκλο του ριάλιτι (σε αυτή την αρίθμηση που «έφαγε» τον Άκη Πετρετζίκη). Έφτασε στην τελική τριάδα, τον 'φάγανε τα κυκλώματα #νοτ. Άλλωστε σημασία έχει το παιχνίδι και όχι η νίκη (εκτός κι αν μιλάμε για μπιρίμπα!). Και ο Πορφύρης το ευχαριστήθηκε το παιχνίδι. Ήταν η ψυχή του MasterChef, ο χαβαλές της παρέας, κέρδισε με το σπαθί του και τις ατάκες του και τον πιο... στριμμένο τηλεθεατή! Πάντα με χιούμορ αλλά και μια αυθεντικότητα και κυρίως -αυτό που αγαπήθηκε σε εκείνον- με την τιμιότητα να παραδεχτεί τα λάθη του.

Λύγισε το κοινό, το Twitter και το σύμπαν όταν σε διαδικασία αποχώρησης βοήθησε την συνυποψήφιά του, Παρασκευή που είχε «σκαλώσει» με το μηχάνημα ζυμαρικών. Τον χειροκρότησε ο εξώστης, τον χειροκρότησε κάθε τηλεθεατής μπροστά στην τηλεόραση! Έχει πάει σε ομαδική διαδικασία την οποία η ομάδα του έχει χάσει και αντί να κλαίει για τη συμφορά που τους βρήκε, αρχίζει να αυτοτρολάρεται. Ενώ οι αντίπαλοι είναι σκυθρωποί, ο Πορφύρης αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί κάνοντας όμως τους συμπαίκτες του -και τους κριτές- να κλαίνε από τα γέλια μπλέκοντας «σαικεντέλια, γυναίκες, Τιτανικό και αφεψήματα»! Αυθεντικά ωραίος τύπος! Γιώργο Πορφύρη έλα πάρε μας από δω!

Ο Αντώνης Αναστασόπουλος δίνει την άσπρη ποδιά στον Μανώλη Σαρρή

 

Όταν το Master Chef μεταφέρθηκε από το Mega στο Star, άρχισε να αλλάζει και το format του διαγωνισμού, που ήρθε πιο κοντά στον Αμερικανό «μπαμπά» του. Επαγγελματίες μάγειρες μεν -εν αντιθέσει με τους home cooks του αμερικανικού- δίχως παρουσιάστρια δε. Σχόλια και περιγραφές πέρασαν πλέον στην αρμοδιότητα των τριών σεφ και όταν πια ο θείος Λεωνίδας βρέθηκε από το FNB μπροστά στις κάμερες, ξεχάστηκε ακόμα και το γεγονός πως το Master Chef είχε κάποτε παρουσιάστρια.

Όσο καλά και αν τα λέει ο Κουτσόπουλος όμως το Master Chef χρειάζεται να γεμίσει αρκετές τηλεοπτικές ώρες. Και για να το κάνει αυτό απαιτούνται άτομα με ταλέντο στη μαγειρική αλλά και ένα κάποιο επικοινωνιακό χάρισμα. Αν κανείς πιστεύει ότι αυτό είναι εύκολο, ας βάλει σε επανάληψη τον τελευταίο κύκλο.

Στην τρίτη σεζόν όμως ο διαγωνισμός έπιασε το τζόκερ που ακούει στο όνομα Μανώλης Σαρρής – και ας υποστήριξε ο υποφαινόμενος την αντίπαλό του στον τελικό. Ευφυής, ταλαντούχος, ετοιμόλογος, διαβασμένος με αυτοπεποίθηση και έτοιμος για οποιοδήποτε λεκτικό πινγκ – πονγκ με τον θείο Λέω, αλλά χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να μπλέξει σε ριάλιτι καυγάδες. Δεν δίστασε ακόμα και να πάρει «κρυστάλλινη» πολιτική θέση ενάντια στους αντι-μεταναστευτικούς νόμους με αφορμή κώλυμα σε ένα ταξίδι του συμπαίκτη του Ζαχίρ κι αυτό -διάολε- είναι αρκετό για να κερδίσει την ψήφο σου.

Η Λένα Γκόβαρη δίνει την άσπρη ποδιά στο Χρήστο Μπάρκα

 

Ακόμη και αν είχες σύσσωμη την πολυπληθή ομάδα συγγραφέων του «Saturday Night Live» στο ελληνικότερο, ή έστω τους πιο ταλαντούχους stand up comedian, τέτοια δαιμόνια αστεία στιχομυθία δεν θα έγραφαν. Ποτέ. Ο Χρήστος Μπάρκας, γνωστός και ως «Κρατς» κέρδισε το παιχνίδι -των εντυπώσεων- ήδη από τις οντισιόν του τρίτου κύκλου με την βασίλισσα ατάκα όλων των ατακών. Βέβαια, ο Γιαννιώτης σεφ με παρουσιαστικό Superman και καρδιά -όντως- μικρού παιδιού ξεχώρισε ως μια «παραφωνία» αθωότητας και πραότητας σε ένα χώρο όπου η εριστικότητα και οι ίντριγκες κυριαρχούσαν και κυριαρχούν.

Ο Χρήστος Μπάρκας με τον ήπιο χαρακτήρα του και τη γλυκύτητα του παρέμεινε στον «δικό του κόσμο» ήρεμος και χαλαρός και «επισκεπτόταν» το πλατό του Master Chef μόνο για να μαγειρέψει, άντε και να πει καμιά ατάκα όταν τον «κούρδιζε» ο θείος Λεωνίδας. Κατάφερε να εξελίξει τις μαγειρικές του ικανότητες δημιουργώντας γκουρμεδιές, να φτάσει μέχρι την τελική τριάδα του Master Chef και ασφαλώς να θυμάται απ'εξω πάρα πολλές συνταγές με ακρίβεια γραμμαρίου.

Εκτός από το περίφημο «Κρατς», δεν θα ξεχάσουμε το ιπποτικό- ευγενικό «γύπινγκ» (πριν καν εφευρεθεί ο όρος) που έκανε στις αεροσυνοδούς για τις οποίες θα μαγείρευε η ομάδα του όπως και τις βουτιές με απαράμιλλο στυλ που έκανε σε πισίνα ξενοδοχείου, όταν είχαν κερδίσει έπαθλο. Τέλος, στηρίζουμε Κρατς γιατί είναι αναζωογονητικό μέσα στον οχετό της τηλεόρασης να υπάρχει και μια πιο αθώα και ευγενική αντίληψη. Και ας μην έχει το «τηλεοπτικό εκτόπισμα» να φτάσει στον τελικό...

Ο Γιώργος Φρουζάκης δίνει την άσπρη ποδιά στο Παντελή Βούρο

 

Αναμφίβολα ο παίκτης που θα ήθελα να δω ξανά στο MasterChef είναι ο Παντελής Βούρος από την 3η σεζόν του παιχνιδιού, αυτή η «ζεν» φυσιογνωμία που διακατεχόταν από την απόλυτη ηρεμία και το ραχάτι ό,τι και αν γινόταν στο σπίτι. Μάλιστα η καλώς εννοούμενη «καλύμνικη τρέλα» σε συνδυασμό με όλη αυτή την ηρεμία τον έκαναν να ξεχωρίζει και να αποτελεί μία διαφορετική περσόνα μέσα στο παιχνίδι.

Επιπλέον, έδωσε την κορυφαία σκηνή απ’ όλες τις σεζόν παιχνιδιού κατά τη συνεργασία με τον Κύπριο Χαράλαμπο μετά από επιλογή της Σπυρίδουλας. Στη συγκεκριμένη σκηνή «συνεργάστηκαν» τα δύο άκρα ο τέρμα αγχωτικός Χαρλάμπος με τον εντελώς χαλαρό Παντελή, δημιουργώντας το απόλυτο κοντράστ με τον παίκτη από την Κύπρο να ξεκινάει να κάνει τάρτα, ενώ είχαν προσπαθήσει να συμφωνήσουν ότι θα κάνουν προφιτερόλ. Στη συγκεκριμένη σκηνή ακούστηκε και μία από τις ατάκες που αποτελεί ένα από τα highlights του παιχνιδιού, το αλησμόνητο «Εν κουλί αυτό;», ενώ ήταν και μία από τις λίγες στιγμές, όπου ο Παντελής έφτασε στα όρια του και νευρίασε.

Τέλος ο Παντελής είχε και τη λατρεία του outsider, καθώς μπορεί τόσο στις προηγούμενες όσο και στις επόμενες σεζόν του παιχνιδιού να υπήρξαν παίκτες οι οποίοι με καθαρά μαγειρικά κριτήρια να διακρίθηκαν περισσότερο, ωστόσο κατάφερε να δείξει την αξία του και να φθάσει μέχρι την τελική πεντάδα.

Η Ελένη Ζώη - Τήλα δίνει την άσπρη ποδιά στον Αργύρη Αγλαμίση

 

Έφτασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό. Ο Αργύρης Αγλαμίσης ήταν αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο συμπαθητικούς παίκτες, στον δεύτερο κύκλο του MasterChef στο STAR. Σε έναν κύκλο που ήταν γεμάτος καβγάδες και γκρίνιες από παίκτες όπως ο Τζώρτζης Παπανικολάου, η Ηλέκτρα Τσουρουνάκη και η Γωγώ Κωστάκη, ο Αργύρης ήταν η ήρεμη δύναμη που δεν έμπλεκε σε... ξεμαλλιάσματα on camera.

Σε έναν κύκλο που νικητής ήταν ο -με πολεμάνε τα κυκλώματα- Τιμολέων Διαμαντής που είχε... ροπή στις φανφάρες, ο Αργύρης ήταν ο παίκτης με αυτοπεποίθηση για τον εαυτό του, χωρίς να τον εκθειάζει στις κάμερες. Τέρας ψυχραιμίας και ταλαντούχος, ο Αργύρης ήξερε τι πάει να πει γευστικό φαγητό, καταφέρνοντας να κάνει τους κριτές να αδειάζουν τα πιάτα του. Δεν έλεγε πολλά και έδειχνε τι είναι μέσα από τη δουλειά του γιατί, όπως του είπε και στην αποχώρησή του ο κριτής Πάνος Ιωαννίδης «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν».

Αν ο Αργύρης δεν βρισκόταν στην τριάδα με το... άχαστο δίδυμο Τιμολέοντα Διαμαντή-Χρήστου Γλωσσίδη, πιθανότατα θα είχε κερδίσει και το MasterChef αφού ήταν από τους καλύτερους μάγειρες που έχουν συμμετάσχει στους έξι κύκλους του ριάλιτι μαγειρικής. Αργύρη γύρνα πίσω και σήκωσέ το!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA