Μενού
Άνθρωποι περιμένουν σε ουρά.
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί ότι η τελείως κανονική δουλειά που έχετε δεν πρόκειται να σας κάνει ποτέ πλούσιους; Μάλλον το ίδιο πράγμα σκέφτηκαν και πολλοί άλλοι σαν εσάς που αποφάσισαν να ξεκινήσουν μερικές πολύ «παράξενες καριέρες» οι οποίες για κάποιον λόγο τους εξασφαλίζουν ένα αρκετά καλό εισόδημα.

Οκ, δεν θα γίνουν και πλούσιοι από αυτές αλλά, όπως θα δείτε παρακάτω, μπορεί να εξασφαλίσουν μία άνετη ζωή κάνοντας πράγματα που δεν είχαμε ιδέα ότι πληρώνονται.

Mοντέλο για συγκεκριμένο μέρος του σώματος

Δεν χρειάζεται να έχεις όλο το πακέτο του σούπερ-μόντελ προκειμένου να θριαμβεύσεις. Δεν χρειάζεται καν να κάνεις τις θυσίες που κάνει ένα μοντέλο για να διατηρείται σε φόρμα. 

Μπορείς απλά να προμοτάρεις ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματός σου. Τα αυτιά σου, τον λαιμό σου, τα μάτια, τα χείλη, τα οπίσθια. Όλα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν για φωτογραφίες σχετικά με μία σειρά από εμπορικά προϊόντα: από make-up μέχρι ένα πανάκριβο κόσμημα.

Το τι χρειάζεται για να πάρεις τη δουλειά ποικίλλει ανάλογα με το ποιο μέρος του σώματός σου θεωρείς πιο «φωτογραφίσιμο». Το ίδιο ίσχυει βέβαια και με την ικανότητα που έχεις να ποζάρεις αλλά και με το να προσέχεις τις περιοχές του σώματός σου που θα σου εξασφαλίσουν αυτή την παράξενη καριέρα μοντέλου.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που ψάχνουν σαν τρελές τέτοια μοντέλα και πολλές φορές πληρώνουν πολύ καλά για τις υπηρεσίες τους. Το μεροκάματο για ένα τέτοιου τύπου μοντέλο μπορεί να ξεκινάει από μερικές δεκάδες ευρώ και να φτάνει ως τις 4000 ευρώ ανά ημέρα.

Γευσιγνώστης 

Προφανώς το να σε πληρώνουν για να τρως μοιάζει με dream job. Στην πραγματικότητα βέβαια τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα και ο γευσιγνώστης δεν είναι απλώς κάποιος που λέει ποια πατατάκια του αρέσουν και ποια όχι.

Ένας ικανός γευσιγνώστης έχει μία καλή εικόνα από διάφορους επιστημονικούς κλάδους που σχετίζονται με το φαγητό. Έτσι, δεν αρκεί να πει μόνο τι του αρέσει και τι όχι. Πρέπει να δώσει μία λεπτομερή ανάλυση στον εργοδότη του, προκειμένου να τον βοηθήσει να κάνει πολύ συγκεκριμένες βελτιώσεις στο προϊόν του.

Οι γευσιγνώστες πρέπει να έχουν καλούς γευστικούς κάλυκες και επίσης πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποφεύγουν τσιγάρα, αλκοόλ, πολύ αλμυρά και πολύ καυτερά φαγητά που μπορεί να τους καταστρέψουν. 

Οι πιο καλοί εξ αυτών μπορεί να φτάνουν ένα μισθό κοντά στα 40.000 ευρώ τον χρόνο.

Επαγγελματίες πενθούντες

Αυτή η δουλειά αφορά κυρίως χώρες της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Ασίας αλλά όχι μόνο αυτές. 

Οι πελάτες αναζητούν επαγγελματίες πενθούντες συνήθως προσλαμβάνονται προκειμένου να παρευρεθούν σε κηδείες ανθρώπων που δεν είχαν πολύ μεγάλο κοινωνικό κύκλο. 

Αυτοί οι επαγγελματίες συνήθως θα συναντηθούν με τον πελάτη τους και θα ζητήσουν ένα background του νεκρού. Πρέπει να είναι ευπαρουσίαστοι, να έχουν κοινωνικές δεξιότητες και να παραμένουν ψύχραιμοι…μπροστά στην ιδέα του θανάτου. Απαραίτητο επίσης να έχουν καλή μνήμη για λεπτομέρειες σχετικά με τον νεκρό.

Οι επαγγελματίες πενθούντες δεν θα βγάλουν ποτέ και καμία περιουσία. Συνήθως το μεροκάματο είναι γύρω στα 40 με 50 ευρώ. Όχι και άσχημα εδώ που τα λέμε.

Όσοι στέκονται σε ουρές

Σε αυτό το κομμάτι, οι περισσότεροι από εμάς μάλλον θα σκεφτούν ως μελλοντικοί εργοδότες και όχι τόσο ως εργαζόμενοι.

Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιοι επαγγελματίες που η δουλειά τους είναι να περιμένουν στην ουρά είτε σε δημόσιες υπηρεσίες είτε στην Black Friday είτε για παράδειγμα σε κάποια πολύ σημαντική πρώτη προβολή.

Συνήθως τις υπηρεσίες τους τις χρειάζονται άνθρωποι οι οποίοι απεχθάνονται την αναμονή στις ουρές ή που πολύ απλά έχουν κάποια άλλη δουλειά και δεν μπορούν να σπαταλήσουν ώρες περιμένοντας. 

Για τη δουλειά αυτή θα χρειαστεί να έχεις πάρα πολύ υπομονή και σκληραγώγηση (μπορεί έξω να βρέχει, να έχει κρύο ή καύσωνα). Ίσως να χρειάζεται και πάλι να είσαι κοινωνικός καθώς αν πιάσεις την κουβέντα μπορεί να περάσει πιο εύκολα η ώρα.

Συνήθως ένας πελάτης παίρνεις προσφορές όταν αναζητά έναν τέτοιο επαγγελματία με τις τιμές να κυμαίνονται γύρω στα 10 ευρώ ανά ώρα αναμονής. Στην Ελλάδα, γνωρίζουμε ανάλογες περιπτώσεις με πολύ λιγότερα λεφτά.

Δύτης σε γήπεδα golf

Το ξέρατε ότι κάθε χρόνο περισσότερες από 20 εκατομμύρια μπάλες του γκολφ χάνονται σε λίμνες, ποτάμια, θάλασσες κτλ; Τι πιο λογικό λοιπόν να στηθεί μία ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να ανακτηθούν αυτές οι μπάλες.

Ειδικοί δύτες μπορούν να βρουν δουλειά κάνοντας καταδύσεις και ψάχνοντας μπάλες του golf κάτω από την επιφάνεια του νερού. Μπορεί να δουλεύουν μόνοι ή σε ομάδες. Πρέπει βέβαια να έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση και τον εξοπλισμό.

Υπάρχουν μάλιστα εταιρείες που κάνουν αυτή τη δουλειά και υπογράφουν συμβάσεις με μεγάλα golf courses. 

Ένας δύτης που δουλεύει σε μία τέτοια εταιρεία θα βγάλει περίπου 10.000 με 15.000 ευρώ τον χρόνο. Ίσως σε αυτό προστεθεί και ένα ποσοστό για κάθε μπάλα που βρίσκουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA