Μενού
krokodeilos
Κροκόδειλος | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Είναι μία κοινή αλήθεια ότι τα εξωτικά κατοικίδια δεν έχουν και την καλύτερη κατάληξη για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς αρκετοί από αυτούς είτε έχουν γίνει «φαγητό» για τα δόντια των ζώων, είτε έχουν τραυματιστεί σοβαρά στην προσπάθειά τους να τα «εξημερώσουν». Αυτή η κατάσταση, όμως, φαίνεται πως δεν ισχύει για τον 29χρονο, Τζόναθαν Αράιζα από το Μεξικό, ο οποίος αποφάσισε να κάνει τη διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, υιοθετώντας έναν... κροκόδειλο. Μάλιστα, οι σχέσεις τους, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ανάλογες ενός ανθρώπου με ένα οικόσιτο ζώο, όπως είναι ο σκύλος.

Οπως μεταδίδει η βρετανική «Mirror», ο 29χρονος έχει ονομάσει τον κροκόδειλό του... Gamora, από ταινία του «σύμπαντος» σούπερ ηρώων της Marvel, «Guardians of Galaxy». «Είναι ελεύθερη να περιφέρεται στο σπίτι κατά βούληση και να περνάει τον χρόνο της ξαπλωμένη είτε στις πολυθρόνες, είτε στο κρεβάτι μου. Ξέρει, μάλιστα, να ανεβαίνει σκάλες και να μπαίνει, αλλά και να βγαίνει από τη λίμνη της κατά βούληση», δήλωσε ο Τζόναθαν, από το Σαν Λουίς Ποτόσι του Μεξικού, ο οποίος και έχει βαφτίσει το εξωτικό κατοικίδιο ως «σκύλο».

Πρόσθεσε, επίσης: «Υπάρχουν πολύ λίγες περιπτώσεις κροκοδείλων που μπορούν να προσαρμοστούν τόσο καλά στην αιχμαλωσία όσο αυτή. Το γεγονός ότι, για το είδος της, είναι ένα τόσο υπάκουο δείγμα που σου επιτρέπει να την κουβαλάς, να είσαι κοντά της και να μην θυμώνεις και να μην εκνευρίζεσαι είναι εκπληκτικό». Ο Τζόναθαν συνέχισε: «Το είδος στο οποίο ανήκει είναι γνωστό για την επιθετικότητα που παρουσιάζει στην άγρια φύση και εκείνη, αντίθετα, κατάφερε να συμμετέχει σε βίντεο και φωτογραφήσεις ως μοντέλο». Αξιο αναφοράς είναι ότι στην «οικογένεια» του Τζόναθαν εντάσσονται δύο τσιουάουα, μερικές χελώνες και ένας αλιγάτορας.

Στη διατροφή της συμπεριλαμβάνεται, παράλληλα, το κουνέλι, αρουραίοι, μοσχάρι, κοτόπουλο και μερικά οστρακοειδή, τα οποία πρέπει να αγοράζονται από εκκολαπτήρια. Ο Τζόναθαν πρέπει επίσης να ελέγχει τη θερμοκρασία του σπιτιού του, ώστε το ερπετό να βρίσκεται στο σωστό περιβάλλον. «Αφού πλύνω το φίλτρο, πηγαίνω στη λίμνη της για να σκουπίσω και να μην μείνει η βρωμιά στον πυθμένα. Παράλληλα, ελέγχω να μην έχει γρατζουνιές και γενικά να είναι μια χαρά, μέχρι τότε είτε βγαίνει είτε είναι ήδη στην ξηρή ζώνη της περιμένοντας να κάνει ηλιοθεραπεία», συμπλήρωσε ο Τζόναθαν για την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA