Μενού
zeygari sti bretania
Queer ζευγάρι στη Βρετανία | Twitter/ NoMoreRoyal
  • Α-
  • Α+

Τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνουν τις τελευταίες ώρες οι φωτογραφίες που έρχονται από τη Βρετανία και το κάστρο του Ουίνδσορ, μία από τις επίσημες κατοικίες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Συγκεκριμένα, στις φωτογραφίες αποτυπώνεται ένα νεαρό queer ζευγάρι να φιλιέται, να τρώει «fast food» αλλά και να διαβάζει την επίμαχη αυτοβιογραφία του Πρίγκιπα Χάρι, με τίτλο «Spare», πάνω στο κρεβάτι μονάρχη της χώρας, του Βασιλιά Καρόλου Β', ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της μοναρχίας.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής (17/3) στις 10 το πρωί δύο παιδιά, που πηγαίνουν πανεπιστήμιο, Ίμογκεν και Ριζ πήδηξαν το σχοινί ασφαλείας κατά τη διάρκεια μιας ξενάγησης στο κάστρο του Ουίνδσορ και ανέβηκαν στο κρεβάτι το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, κατασκευάστηκε για πρώτη φορά για τον βασιλιά Κάρολο Β' το 1670. Εκεί πραγματοποίησαν και τη φωτογράφιση, η οποία χαρακτηρίστηκε σύμφωνα με τη Mirror ως προκλητική και ανέβασαν τα επίμαχα πλάνα στον λογαριασμό «NoMoreRoyals» στο Twitter.

Τα 21χρονα σόκαραν τους θεατές τρώγοντας, παράλληλα, και fast food στα βασιλικά σεντόνια, ξεφυλλίζοντας και ένα αντίτυπο του Spare του πρίγκιπα Χάρι, το οποίο και κρατούσαν στα χέρια τους. Το ζευγάρι είναι μέλος του νεανικού κινήματος No More Royals, το οποίο απαιτεί να μπει τέλος στη μοναρχία ως αρχηγός του κράτους και στη βασιλική οικογένεια ως κληρονομική κυβερνήτη της Βρετανίας. Μιλώντας στη Mirror, ένα από αυτά δήλωσε ότι η φωτογράφιση είχε «παιχνιδιάρικο και λίγο ανόητο σκοπό», ενώ παράλληλος σκοπός της (σ.σ. φωτογράφισης) ήταν να «επισημάνει τη σχέση της βασιλικής οικογένειας με την queerness».

Πρόσθεσε, παράλληλα, σχετικά με αυτήν την τολμηρή παρέμβαση: «Ο Βασιλιάς είναι ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας και κανονικά υποτίθεται ότι υπάρχει διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας, όμως υπάρχουν ακόμη 26 επίσκοποι. Η εκκλησία ήταν ο κύριος θεσμός που άσκησε τις διώξεις στο παρελθόν, ενώ ακόμα δεν έχει αναγνωρίσει τον γάμο των ομόφυλων και ευθύνεται και για τις διώξεις όλων των ανθρώπων ως θεσμός αποικιοκρατίας. Η Μοναρχία αποτελεί ένα σύμβολο της αποικιοκρατίας και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να αλλάξει. Πρέπει να καταργηθεί».