Μενού
twix
Twix | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Στα τέλη των 00s, o κάθε φαντάρος στην μονάδα νεοσυλλέκτων της Κορίνθου ανακούφιζε την πείνα του με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο: Χρησιμοποιώντας τους αυτόματους πωλητές σνακς όπως έναν κουλοχέρη στο καζίνο. Όσα περισσότερα κέρματα είχε πάνω του, τόσες περισσότερες twix θα έβγαζε.  

Αυτό το επικό σνακ, που αποτελείται από δύο μπισκότα με μια στρώση καραμέλας στο εσωτερικό, η οποία καλύπτεται από σοκολάτα γάλακτος, και έρχεται σε χρυσό περιτύλιγμα, πρωτοεμφανίστηκε στα βρετανικά ράφια των σούπερ μάρκετ το 1967 και έκτοτε, έγινε παγκοσμίως περιζήτητο. 

Το όνομα αυτής της λιχουδιάς και η ανάλυση του, έγιναν για πρώτη φορά ευρέως γνωστά το 2018, σε έναν διάλογο στο Twitter ανάμεσα στην εταιρεία που κατασκευάζει το προϊόν και σε φανατικούς πελάτες.

Ο διάλογος αυτός πρόσφατα αναδημοσιεύτηκε από την Mirror, και η απάντηση στο τι σημαίνει η λέξη Twix, δόθηκε μια για πάντα: Είναι λοιπόν τα μπισκότα «δίδυμα μπαστούνια» (twin sticks) η φράση που συντομεύτηκε και έγινε «twix»!

Aπό μια αντίστοιχη συντόμευση, προήλθε και το «spam», το οποίο εκτός από περιγραφή για τα mail προεκλογικών συγκεντρώσεων και «ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΩΣΕ ΜΕ, ΕΙΜΑΙ ΝΙΓΗΡΙΑΝΗ ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ 10.000 ΕΥΡΩ ΤΩΡΑ» είναι ένας τύπος κονσερβοποιημένου κρέατος που έγινε πασίγνωστος στη Βρετανία μετά τον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο και πωλείται ακόμα.

Το συγκεκριμένο αρκτικόλεξο δημιουργήθηκε από τις λέξεις «spiced - ham» και πιθανότατα, αν το δοκιμάσετε, θα σπαμάρει τη διατροφή σας με τρόπο ακραίο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA