Μενού
india-population
Ινδία | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τα επίσημα στοιχεία για το 2023 είναι ξεκάθαρα. Η Ινδία αποτελεί πλέον την πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, καθώς με σχεδόν 1,4 δισ. κατοίκους ξεπέρασε και την Κίνα. Αντιστοιχούν σε 422 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλόμετρο. Αυτοί οι αριθμοί ενδεχομένως να μην σας κάνουν τεράστια εντύπωση, δεν θα συμβεί όμως το ίδιο αν «μέσα» στην Ινδία βάλουμε δεκάδες άλλα κράτη του κόσμου, που απλώς αντιστοιχούν τον πληθυσμό που έχουν συγκεκριμένες επαρχίες αυτής της χώρας!

Η ομάδα του Visual Capitalist ανέλαβε να φτιάξει έναν διαφορετικό χάρτη της Ινδίας, ένα Infographic, που δείχνει σε όλη του τη διάσταση τι σημαίνει μία χώρα να κατοικείται από 1.387.284.855 κατοίκους ή αλλιώς το 18% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Όπως μπορείτε να δείτε στον χάρτη που ακολουθεί, υπάρχουν περιοχές όπως η Καρνατάκα (μία από τις 28 Ομόσπονδες Πολιτείες της Ινδίας) που έχει πληθυσμό μεγαλύτερο από ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Πολιτεία του Δελχί, εκεί που βρίσκεται η πρωτεύουσα του κράτους, έχει ίδιο πληθυσμό όσο ολόκηρη η Ρουμανία, ενώ λίγο βορειότερα η... μικρότερη Πολιτέια Τσαντιγκάρ έχει ελαφρώς περισσότερους κατοίκους από ότι η Κύπρος!

Η Μαχαράστρα, η μεγαλύτερη Πολιτεία με πρωτεύουσα το Μουμπάι, έχει πληθυσμό 125 εκατ. κατοίκους, όσο δηλαδή και η Ιαπωνία. Τεράστιες είναι ακόμη οι Πολιτείες Ταμίλ Ναντού (ίση με τη Γερμανία), Μάντια Πράντες (όσο η Τουρκία) και Ραγιαστάν (ίση με την Ουκρανία και την Πολωνία μαζί).

india
visualcapitalist

 


 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.