Μενού
  • Α-
  • Α+

Η γρίπη δεν έχει κάνει ακόμη την εμφάνιση της στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της γρίπης που συντάσσει ο ΕΟΔΥ, δεν έχει εντοπιστεί ούτε ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης στη χώρα από την εβδομάδα 40/2020 έως και την εβδομάδα 2/2021.

Επίσης, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή από τις 28 Σεπτεμβρίου 2020 έως και τις 17 Ιανουαρίου 2021, δεν είχε δηλωθεί κανένας ασθενής σε ΜΕΘ με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη ενώ δεν καταγράφηκε και κανένας θάνατος.

Σημαντικό ρόλο στην εξαφάνιση της γρίπης διαδραματίζουν οι εμβολιασμοί (ενδεικτικά, στην πρώτη φάση συνταγογραφήθηκαν 3.650.000 εμβόλια κατά της γρίπης) ενώ σημαντικό ρόλο στα μηδενικά κρούσματα φαίνεται να έχουν και τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις, κ.ά) για την πανδημία του κορονοϊού. 

Στην αντίστοιχη περσινή περίοδο (από την εβδομάδα 40/2019 έως και την εβδομάδα 2/2020), στην Ελλάδα είχαν καταγραφεί 24 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 21 με νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς και πέντε θάνατοι ασθενών.

Διαβάστε ακόμα: 

Κορονοϊός: Έχει τριπλάσιο ποσοστό θνητότητας από τη γρίπη - Τι αναφέρει νέα έρευνα

Ο κορονοϊός «εξαφάνισε» την γρίπη και τα εποχικά κρυολογήματα - Τι αναφέρει νέα έρευνα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA