Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι γνωστό ότι η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία. Είτε πίνετε μπύρες με λίγο αλκοόλ, είτε πιο βαριά ποτά, είτε εκλεκτά γαλλικά κρασιά, αν το παρακάνετε οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές για το σώμα σας με την πάροδο του χρόνου.

Βέβαια, δεν είναι όλα τα ποτά ίδια. Κάποιες επιλογές όμως μπορεί να σας φορτώσουν με πολλές θερμίδες χωρίς να το καταλάβετε. Το να πιείτε ένα σκέτο ρούμι σε μικρό ποτήρι δεν είναι τόσο κακό όσο το να πιείτε την ίδια ποσότητα ρούμι σε κλασικό daiquiri που περιέχει σιρόπι.

Κάπου εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα: Ποια είναι τα χειρότερα ποτά που σίγουρα θα πρέπει να αποφεύγουμε; Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Leslie Bonci, που συνεργάζεται με πρωταθλητές του Super Bowl, τα κοκτέιλ είναι τα πιο προβληματικά. Αρκετά κοκτέιλ περιέχουν ποσότητα αλκοόλ που ισοδυναμεί με πέντε ποτά, τονίζει η ίδια στο eatthis.com. Μάλιστα, ξεχωρίζει τρία κοκτέιλ που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε: Pina Colada, Margarita και Long Island Iced Tea.

Το Pina Colada έχει πάνω από 650 θερμίδες, δηλαδή κάτι περισσότερο από τις 576 ενός Big Mac. Σύμφωνα με τις περισσότερες συνταγές, ένα Pina Colada περιέχει ένα συνδυασμό από ρούμι, γάλα καρύδας, κρέμα καρύδας, χυμό ανανά και χυμό λεμονιού- με λίγα λόγια, φουλ της ζάχαρης! Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη που το eatthis.com το τοποθετεί στην πρώτη θέση της λίστας με τα 10 πιο ανθυγιεινά κοκτέιλ του κόσμου.

Μια Margarita 230 ml περιέχει 274 θερμίδες και 36,1 γραμμάρια ζάχαρης. Όμως, όπως πιθανότατα γνωρίζετε καλά, οι μαργαρίτες δεν είναι παντού οι ίδιες και δεν είναι δύσκολο να ξεπεράσει κανείς αυτή την ποσότητα.

Το Long Island Iced Tea περιέχει βότκα, τζιν, ρούμι, τεκίλα, χυμό λεμονιού, triple sec, σιρόπι και κόκα κόλα. Ένα μόνο LIIT μπορεί να έχει 780 θερμίδες!

Μήπως να το ξανασκεφτείτε την επόμενη φορά που θα λαχταρήσετε κάποιο από τα παραπάνω κοκτέιλ;

Με πληροφορίες από eatthis.com

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA