Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρόσβαση στο εμβόλιο και των τεσσάρων εταιρειών θα έχουν άμεσα οι πολίτες ηλικίας 35 - 39 ετών καθώς απόψε το απόγευμα θα ανακοινωθεί και επίσημα το άνοιγμά τους. Μέχρι τώρα οι 35άρηδες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν μόνο το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της AstraZeneca.

Διαβάστε ακόμη: Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: Πώς λειτουργεί - Οι απαντήσεις σε 12 ερωτήσεις

Μόλις την περασμένη Παρασκευή άνοιξε η σχετική πλατφόρμα και για τους 40-44 ξεπερνώντας μάλιστα τις πρώτες ημέρες τα 100.000 ραντεβού.

Στην ενημέρωση της Δευτέρας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, θα συμμετέχουν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, που αναμένεται να κάνει και την ενημέρωση για το άνοιγμα των εμβολίων.

Εξαδάκτυλος: Σχεδόν 6,5 εκατομμύρια οι εμβολιασμένοι μέχρι τέλος καλοκαιριού

Την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού συνολικά 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Αυτή τη στιγμή οι εμβολιασμοί τρέχουν με 3 εκατομμύρια τσιμπήματα το μήνα, αν χρειαστεί, μπορεί να αυξηθεί. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε χοντρικά 6,5 εκατομμύρια εμβολιασμένους» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Μπορούμε να αποφύγουμε ένα τέταρτο κύμα κορονοϊού»

Για την πιθανότητα τέταρτου κύματος, ο πρόεδρος του ΠΙΣ δήλωσε ότι από το άνοιγμα των Λυκείων και μετά φαίνεται ότι συμπεριφερόμαστε αλλιώς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μπορούμε να αποφύγουμε ένα τέταρτο κύμα». «Εμβολιαζόμενοι και τηρώντας τα μέτρα» ξεκαθάρισε ερωτηθείς πώς θα ανακοπεί το τέταρτο κύμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA