Μενού
  • Α-
  • Α+

Έγκριση για τη χορήγηση του εμβολίου της και σε εφήβους κατέθεσε η Moderna. Σύμφωνα με το nasdaq.com, η εταιρεία ειχε ανακοινώσει το Μάιο ότι οι έφηβοι, στο στάδιο των δοκιμών, είχαν ανταποκριθεί πολύ θετικά σε επίπεδο ανοσίας. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το αίτημα χορήγησης του εμβολίου σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, υπεβλήθη και στην υπηρεσία υγείας του Καναδά. Το ίδιο αναμένεται να ζητηθεί και από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).Το εμβόλιο της Moderna χρησιμοποιείται ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για άτομα άνω των 18 ετών και ο εμβολιασμός παιδιών θεωρείται σημαντικός για την επίτευξη ανοσίας της αγέλης κατά του κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμη: Τουρισμός: Ύμνοι του BBC για τη «Γαλάζια Ελευθερία» - Το οδοιπορικό στη Μήλο

Ποια παιδιά πρέπει να το κάνουν - Τι λένε οι ειδικοί

Πάντως οι ειδικοί προς το παρόν εμφανίζονται επιφυλακτικοί. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών ο κ. Τζανάκης ανέφερε πως έχουμε λίγα δεδομένα αυτή την στιγμή παρόλο που το CDC συστήνει και πως υπάρχει μια μελέτη με περίπου 2.500 – 3.000 παιδιά όπου έχει αποδείξει την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού καθώς κανένα παιδί στην ομάδα που εμβολιάστηκε δεν νόσησε ενώ νόσησαν 18 παιδιά που δεν εμβολιάστηκαν. Ωστόσο, τόνισε ότι παρότι η ιατρική σκέψη είναι ότι μάλλον είναι ένα ασφαλές εμβόλιο αλλά έχει πολλές συνιστώσες, ψυχολογικές και κοινωνικές και έτσι πρέπει να το προσεγγίζουμε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA