Μενού
  • Α-
  • Α+

Να σταματήσουν οι χώρες τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, συστήνει, σύμφωνα με το Reuters, ο επικεφαλής της ομάδας COVID-19 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Σύμφωνα με το Reuters, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θεωρεί ότι εμβόλιο της Astrazeneca ασφαλές για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Ωστόσο, σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει σταματήσει η χορήγησή του σε άτομα 50 έως 65 ετών, εξαιτίας της εμφάνισης θρομβώσεων, ιδίως στους νεότερους.

Σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο Μάρκο Καβαλέρι είπε ότι η θέση του ΕΜΑ ήταν πως τα οφέλη από τον εμβολιασμό υπερτερούν των κινδύνων. Ερωτηθείς θα πρέπει να αποφευχθεί η χορήγηση του εμβολίου Astrazeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, ο Καβαλέρι είπε ότι σε πολλές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, εξετάζεται, καθώς θα υπάρχουν και πολλά περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια της τεχνολογίας mRNA»

Οδηγίες για το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής

Ο EMA έχει δώσει και οδηγίες σχετικά με τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca. Ο οργανισμός συνέστησε σε όσους έχουν παρουσιάσει το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής να μην εμβολιαστούν κατά κορονοϊού  με το συγκεκριμένο εμβόλιο και το σύνδρομο θα πρέπει να προστεθεί στις πληροφορίες για το προϊόν ως νέα παρενέργεια. Ακόμα θα πρέπει να προστεθεί και μια επιπλέον προειδοποίηση για την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας και των ασθενών σχετικά με αυτόν τον κίνδυνο. To σύνδρομο είναι μια σπάνια και κατάσταση που προκαλεί διαρροή υγρών από μικρά αιμοφόρα αγγεία (τριχοειδή αγγεία), με αποτέλεσμα πρήξιμο κυρίως στα χέρια και τα πόδια, χαμηλή αρτηριακή πίεση, πάχυνση του αίματος και χαμηλά επίπεδα λευκωματίνης στο αίμα.

Πάνω από το 50% των Ευρωπαίων πολιτών έχει λάβει την πρώτη δόση

Πάνω από τους μισούς πολίτες της Ευρώπης έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ. Σύμφωνα με την κυρία Σπινάντ, την πρώτη δόση του εμβολίου έχει κάνει το 51,5% των Ευρωπαίων πολιτών. Μέχρι τις 11 Ιουνίου, έχουν πραγματοποιηθεί 286,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν παραδοθεί 351,6 εκατομμύρια δόσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA