Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε ότι προχωρά σε ανάκληση παρτίδας του γνωστού αντιβιοτικού Fucidin σε χάπια, που χορηγείται για δερματικές λοιμώξεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, πρόκειται για την παρτίδα C97096 του Fucidin Tablet 250mg/tab x 12 tab. Η ανάκληση αποφασίστηκε λόγω της ύπαρξης μη κανονικών ευρημάτων σε παρτίδα ελέγχου σταθερότητας που δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές.
Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο, διευκρινίζει ο ΕΟΦ. Και προσθέτει πως αποφασίστηκε για να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση, στην οποία έχει ήδη προβεί η παρασκευάστρια εταιρεία του φαρμάκου.
«Καμπανάκι» για τα χάπια Fucidin
Η εταιρεία ΛΕΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ Μ.Α. θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει τις συγκεκριμένες παρτίδες από την αγορά, προσθέτει.
Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη των υπηρεσιών, εφόσον ζητηθούν.
- Φωτιά σε μπισκοτοβιομηχανία στα Τρίκαλα: Εικόνες απόλυτης καταστροφής από το σημείο
- Η θεωρία συνωμοσίας για τον... κορονοϊό που συνδέθηκε με τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ
- Δήμητρα Λιάνη: Η αντίδρασή της στο άκουσμα του θανάτου της Αναστασίας Αθήνη
- Γιώργος Λιάγκας: Του έκλεισε το τηλέφωνο ο Μιχάλης Γιαννάκος - «Μου έκανε τη μούρη κρέας. Άντε από ‘δω!»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.