Μενού
mpanio
shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας εκπληκτικός αριθμός ανθρώπων παραβλέπει την καθαριότητα ενός βασικού αντικειμένου στο μπάνιο που «μας αρρωσταίνει», όπως ισχυρίστηκε ένας ειδικός.

Ειδικοί στο μπάνιο από την εταιρεία Showers to You αποκάλυψαν στην Daily Express πως περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή το 3% του πληθυσμού, πλένουν τις πετσέτες μπάνιου τους μόνο μία φορά το χρόνο.

Η καθαριότητα στο μπάνιο

Τα ευρήματα από μια έρευνα σε 2.200 κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξαν ότι σχεδόν 1 στους 10 ανθρώπους πλένει τις πετσέτες του μπάνιου του μόνο δύο φορές τον χρόνο, και το ένα τρίτο πλένει τις πετσέτες του μόνο μία φορά κάθε τρεις μήνες.

Ο ιδρυτής του Showers to You, Μάρτιν Σμιθ, δήλωσε: «Το μπάνιο θα έπρεπε θεωρητικά να είναι ένα από τα πιο καθαρά δωμάτια στο σπίτι, ωστόσο η έρευνά μας δείχνει ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να αγνοούν ένα βασικό βήμα για τη διασφάλιση της σωστής υγιεινής».

Είπε ότι τα δεδομένα έδειξαν πως οι περισσότεροι ερωτηθέντες έπλεναν τακτικά τις πετσέτες τους, αλλά πρόσθεσε: «Όλοι θα πρέπει να διασφαλίσουν μια τακτική ρουτίνα σύμφωνα με τις οδηγίες των επαγγελματιών υγείας».

Το σωστό πλύσιμο

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Δρ Hamdan Abdullah Hamed, πιστοποιημένος δερματολόγος, δήλωσε: «Είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε σωστή υγιεινή στις καθημερινές μας ρουτίνες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης και της φροντίδας των πετσετών μπάνιου».

«Οι πετσέτες τείνουν να συσσωρεύουν υγρασία, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων. Επιπλέον, οι βρώμικες πετσέτες μπορεί να περιέχουν αλλεργιογόνα που μπορεί να προκαλέσουν οξείες αντιδράσεις ή ερεθισμούς του δέρματος σε ευαίσθητα άτομα».

«Ως εκ τούτου, συνιστάται να πλένετε τις πετσέτες μετά από τρεις έως τέσσερις χρήσεις για την εξάλειψη των βακτηρίων, της βρωμιάς, των νεκρών κυττάρων του δέρματος και των αλλεργιογόνων, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη υγιεινή και ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους για την υγεία», τόνισε ο ειδικός.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA