Στην απαγόρευση της διακίνησης και διάθεσης συμπληρώματος διατροφής προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, απαγορεύεται η διακίνηση του VITAMIR SPIROULINA 500MG της εταιρείας OLYMP HANDELS GmbH, Γερμανίας (προμηθευτής).
Ο ΕΟΦ προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση μετά από ενημέρωση ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα με σπιρουλίνα ότι περιέχει πολυκυκλικούς υδρογονάνθρακες (RAHs) που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η προμήθεια του παραπάνω προϊόντος έγινε από την Γερμανία. Το προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.
Οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης, σημειώνει ο Οργανισμός. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.
- Περισσότεροι από 250 οι νεκροί στην Κολομβία: Σχεδόν 100 μετασεισμοί – Κατέρρευσαν σπίτια, σχολεία και νοσοκομεία
- Η πρωταγωνίστρια του The Office διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τελικού σταδίου: «Είναι αργά για χημειοθεραπεία»
- Πώς αξιολογούν οι Έλληνες την «Οδύσσεια» του Νόλαν: Δίχασε η «Ωραία Ελένη» - Εντυπωσίασαν Χάθαγουεϊ και Ντείμοντ
- Κατάρρευση οροφής στο Βενιζέλειο: «Παιδιά, χαλαρώστε», ανήρτησε ο Γεωργιάδης- Απάντησαν οι εργαζόμενοι
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.