Μενού
farmakeio
Φαρμακείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Άλλαξε το κόστος για τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα. Ενδεικτικό είναι πως ευάλωτοι συμπολίτες μας που δεν πλήρωναν συμμετοχή σε συγκεκριμένα φάρμακα, πλέον θα καλούνται να δίνουν ποσά ανά σκεύασμα. 

Σύμφωνα με τον φαρμακοποιό Σόλωνα Κατσίβελα, έχει μπει «χαράτσι» τριών ευρώ ανά σκεύασμα στα γενόσημα φάρμακα που αφορά όλους τους πολίτες. Τα γενόσημα φάρμακα δίνονταν με συμμετοχή 0% σε άτομα με βαριές και χρόνιες παθήσεις, ωστόσο οι πολίτες πλέον θα καλούνται να δίνουν τρία ευρώ για κάθε κουτί. 

«Αυτή τη στιγμή έχει αλλάξει ο τρόπος που κοστολογούνται τα φάρμακα στη συμμετοχή. Η αδικία είναι ότι ασθενείς που ήταν στην κατηγορία 0%, που δεν πλήρωναν, δηλαδή άνθρωποι με βαριές παθήσεις όπως σχιζοφρενείς, ΑμεΑ, βαριά κινητικά ή νοητικά προβλήματα, καρκινοπαθείς, πλήττονται περισσότερο από την αύξηση των συμμετοχών» είπε στο OPEN ο φαρμακοποιός Σόλωνας Κατσίβελας. 

«Υποτίθεται ότι το κράτος μας προτρέπει να αγοράσουμε γενόσημα φάρμακα. Αυτή τη στιγμή τα γενόσημα είναι που αυξήθηκαν. Για παράδειγμα, γενόσημα που ήταν στο 0%, ο ασφαλισμένος τώρα πληρώνει 3 ευρώ. Ένας βαριά πάσχοντας θα χρειαστεί πολλά τέτοια σκευάσματα, για παράδειγμα 10-15, άρα 10 επί τρία ευρώ. Μιλάμε για το μήνα. Είναι άνθρωποι που πάσχουν από βαριές ασθένειες και δεν πλήρωναν τίποτα», τόνισε. 

Η συμμετοχή των τριών ευρώ «είναι για σκεύασμα, όχι για συνταγή. Ένας που πάσχει βαριά θα πάρει μια σακούλα φάρμακα και κάθε κουτάκι θα έχει τρία ευρώ. Δηλαδή 30 κουτιά 90 ευρώ». 

«Ο πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος και οι κατά τόπους φαρμακευτικοί σύλλογοι έκαναν υπομνήματα. Η πολιτεία πρέπει να ακούσει γιατί αυτοί που πλήττονται είναι όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ο ασθενής δεν μπορεί να κάνει τίποτα! Γιατί αυτό είναι το φθηνότερο, το γενόσημο», τόνισε ο κ. Κατσίβελας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA