Μενού
giatros
Γιατρός | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Πάνω από 300.00 γυναίκες στην Ελλάδα έκαναν μαστογραφία τους και σε πάνω από 20.000 έχουν εντοπιστεί έγκαιρα ευρήματα, χάρη στο πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά, σύμφωνα με όσα τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Επιπλέον, αποκάλυψε στην ΕΡΤ ότι ακολουθεί με το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

«Αρχές Μαρτίου θα λάβουν οι γυναίκες τα πρώτα SMS που τις καλεί να κάνουν τις εξετάσεις τους», είπε χαρακτηριστικά η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

«Είναι ακριβώς η ίδια μεθοδολογία που ακολουθήσαμε και με το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά. Για να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες, θα έχουμε ξανά και γιατρούς και εργαστήρια ανάλυσης σε όλη τη χώρα, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε.

Για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Σύμφωνα με την Ειρήνη Αγαπηδάκη, ακολουθεί το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου που όπως είπε «έχει μια εξέταση που είναι ταμπού στη χώρα μας και σε πολλές άλλες, την κολονοσκόπηση».

«Δεν πάμε εύκολα να κάνουμε αυτή την εξέταση. Αφορά 3,8 εκατομμύρια πολίτες, γυναίκες και άντρες ηλικίας 50 ως 70 ετών και εκεί υπάρχει η δυνατότητα ενός, ας το πούμε self test, που μπορεί να γίνει στο σπίτι και θα το ενεργοποιήσουμε», υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Επιπλέον, είπε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει προχωρήσει και το πρόγραμμα που αφορά στον καρκίνο του πνεύμονα. «Η χώρα μας θα είναι μία από τις πέντε πρώτες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα υλοποιήσουν τέτοιο πρόγραμμα», είπε η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA